Architect zoeken op Sint Maarten (eiland)!

Als je een huis wilt gaan bouwen op het eiland Sint Maarten ontkom je uiteraard niet aan een architect. Je kunt daarvoor een Nederlandse architect in de hand nemen of een architect die kantoor houdt op The Friendly Island. Het voordeel van een architect op het eiland is wel duidelijk, hij kent het eiland.

Er zijn namelijk wel verschillen tussen de (vakantie)huizen in Nederland en op Sint Maarten. Zo spelen de weerselementen een belangrijke rol. Op het Bovenwindse Eiland schijnt iedere dag van het jaar de zon. Het huis moet daar tegen gewapend zijn. Daarnaast staat er op het eiland heel de dag door een straffe wind. Een noordoostpassaatwind. Feitelijk moeten de mensen heel erg blij zijn met deze wind. Hij werkt namelijk als een verfrissende föhn.

En dat verfrissende van de föhn geldt niet alleen voor buiten. Dat is iets wat ook goed binnenshuis kan worden ingezet. Op zo’n moment komt de architect om de hoek kijken. Want de noodoostpassaatwind op Sint Maarten maakt de airco overbodig. Het is dan zaak om het huis zo te bouwen en te positioneren ten op zichte van de wind, dat hij er doorheen zigzagt en op die manier het huis koelt. Naast het feit dat deze koeling veel beter aanvoelt, bespaard het uiteraard ook heel veel energie, twee vliegen in een klap zullen we maar zeggen. De architecten op Sint Maarten zijn ook goed op de hoogte van de regelgeving op het eiland en kunnen zo voorkomen dat er lijken uit de kast vallen.