Autogarages op het eiland Sint Maarten!

Sint Maarten is geen groot eiland. Het is ongeveer de helft van het Nederlandse Waddeneiland Texel. Daarbij moet je ook nog eens bekijken dat het uit twee landen bestaat. Het Nederlandse Sint Maarten en het Franse Saint Martin. Het Nederlandse Sint Maarten behoort tot het Koninkrijk der Nederlanden en Saint Martin behoort tot het land Frankrijk. Saint Martin is derhalve een onderdeel van de Europese Unie. Op het Franse deel van het eiland wordt derhalve met de euro betaald.

Ondanks het feit dat het hele eiland Sint Maarten niet groot is, is het wel noodzakelijk om er een auto te hebben. De Friendly Island is namelijk niet zo vriendelijk voor fietsers. Op Sint Maarten ontbreekt het aan een fietscultuur. Het is zelfs een beetje gevaarlijk om je op het eiland met een fiets te verplaatsen. Je moet dan in ieder geval goed opletten.

Dus het beste is om een auto aan te schaffen. Als je op het eiland wilt gaan wonen, kun je een auto laten verschepen vanuit Nederland. Maar je kunt ook een auto kopen op Sint Maarten. Dan heb je de keuze uit een tweedehands auto of een nieuwe auto. Gelukkig zijn er op het Bovenwindse Eiland meer dan voldoende autogarages. Autogarages die alle denkbare merken verkopen.

De auto hebben het op Sint Maarten wel zwaar te verduren. Zeker als je off-the-road gaat. Maar ook de weerselementen spelen een grote rol. Er zijn dagen dat het water met bakken uit de lucht komt zeilen. Daarnaast beukt de hele dan de tropenzon op de auto!