Een baan zoeken op Sint Maarten!

Als je op Sint Maarten aan de slag wilt, als je op het eiland een baan wilt hebben, zul je op zoek moeten naar werk. Dat kun je verschillende manieren gaan oplossen. Middels internet bijvoorbeeld. Op het internet zijn heel veel vacatures te vinden van banen op Sint Maarten. Maar je kunt ook direct naar het eiland gaan vliegen en naar werk gaan zoeken. Daar gaan netwerken dus! Avontuurlijk en effectief!

De vraag is uiteraard wat voor een banen zijn er allemaal op het eiland te vinden. Het leeuwendeel van de banen is te vinden in de toeristische sector. Dat is natuurlijk helemaal niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat het toerisme dé economisch motor van het eiland. De meeste mensen die op het eiland werken, zijn links- of rechtsom verbonden met de toeristische sector.

Zo staan er op het eiland oneindig veel hotels & resorts en meer dan vierhonderd restaurants. Het zal niemand verbazen dat in het hotelwezen en in de horeca enorm veel mensen werkzaam zijn. Op ieder denkbaar nivo. Dus dan moet je denken aan het management, maar ook aan mensen op de werkvloer.

Maar het toerisme is niet de enige branche waar veel mogelijkheden zijn om te werken. Ook binnen de zakelijke dienstverlening zijn heel veel kansen en mogelijkheden. Zo bevinden zich op Sint Maarten veel trustkantoren. Met een trustkantoor wordt een zogenaamde Corporate Service Provider bedoeld. Trustkantoren houden zich bezig met het beheer van vennootschappen.

Op Sint Maarten zijn veel bedrijven die zich bezighouden met het werven en selecteren van personeel in onder ander de twee genoemde branches. Dus, pak je kans!