Bouwvakkers op Sint Maarten (eiland)!

Sint Maarten is een heel bijzonder eiland. Het is een heel klein eiland. Ongeveer de helft van het Nederlandse Waddeneiland Texel. Dit relatief kleine eiland wordt dan ook nog eens verdeeld in twee landen. Het noorden van het eiland behoort tot Frankrijk en heeft de naam Saint Martin. Het zuiden van het eiland behoort tot het Koninkrijk der Nederlanden en heeft de naam Sint Maarten.

Er zijn grote verschillen tussen Saint Martin en Sint Maarten. Op het Franse deel is de natuur nog heer en meester. Op het Nederlandse deel heeft de natuur voor het leeuwendeel het onderspit moeten delven. Dit is het terrein van de hotels & resorts.

Op Sint Maarten is en wordt nog steeds heel veel gebouwd. Er zijn dus heel veel bouwvakkers op The Friendly Island nodig. Er zijn verschillende soorten bouwvakkers zoals bekisters, betonstaalvlechters, dakdekkers, metselaars, opperlieden, stratenmakers, stukadoors, timmerlui en voegers. De bekisters houden zich bezig met de bekisting. Zij brengen mallen of contravormen aan waarin beton wordt gestort.

Niet alleen verrijzen er op Sint Maarten nog steeds veel nieuwe gebouwen, de gebouwen die er staan, moeten natuurlijk ook goed onderhouden worden. Dat vereist dus veel mankracht. Naast de hotels & resorts worden er op Sint Maarten ook veel vakantiehuizen gebouwd. Veel Nederlanders hebben op het Bovenwindse Eiland een tweede huis. Dat is uiteraard een heerlijke luxe. Als je dan voor vakantie op het eiland  bent, hoef je niet naar een accommodatie te zoeken. Bovendien kun je het gaan verhuren als je zelf in Nederland bent.