De Bloody Mary cocktail drinken op het eiland Sint Maarten!

De Bloody Mary cocktail is een fantastisch gemixt drankje dat je kunt drinken op het eiland Sint Maarten. De Bloody Mary bestaat uit tomatensap, wodka, limoensap, worcestersaus, tabasco en peper. Doorgaans wordt als roerstaaf een stengel bleekselderij gebruikt. De verhoudingen in een glas Bloody Mary zijn; tomatensap: wodka: limoensap: 6:3:1. Het is heerlijk om een Bloody Mary op Sint Maarten te drinken!

Oorsprong

Rond 1920 werd de Bloody Mary voor de eerste keer gemixt. Dit vond plaats in Parijs in de Harry’s New York Bar. Omdat deze cocktail een rode kleur had, werd het Bucket of Blood genoemd. Iets later werd er de naam Red Snapper aangegeven. Over de huidige naam bestaat geen consensus onder de cocktail-experts. Er zijn in drie hoofdstromingen. Op de eerste plaats zou het een vernoeming kunnen zijn naar de 16e eeuwse koningin Maria I van Engeland. Die vanwege haar bloedige vervolging van de protestanten de bijnaam Bloody Mary had. Op de tweede plaats zijn er mensen die denken dat George Jessel de cocktail vernoemde naar zijn vriendin Mary Geraghty. Tot slot zou het drankje een verwijzing kunnen zijn naar Mary Welsh. Mary Welsh was de echtgenoot van Ernest Hemingway. 

Populair

Vandaag de dag is de Bloody Mary weer een hele populaire cocktail. Op de keper beschouwd is het eigenlijk een zogenaamde brunchcocktail. Dus een drankje dat veel op brunches wordt geserveerd. Omdat er veel tomatensap wordt gebruikt, is het een vrij gezonde cocktail. Tomaten zijn zeer gezond; ze zitten helemaal vol met vitamine C en K. Hierdoor leveren ze een positieve bijdrage aan een gezond hart!