De Duikboot cocktail drinken op het eiland Sint Maarten!

De Duikboot cocktail is een cocktail die gemaakt wordt op basis van bier. Voor deze cocktail zijn maar twee ingrediënten noodzakelijk: bier en jenever. Daarnaast heb je een groot bierglas en jeneverglas nodig om deze cocktail in elkaar te zetten. Op de keper beschouwd is een Duikboot cocktail een glas bier waarin een gevuld jeneverglas op z’n kop staat. Als je op een terrasje zit op Sint Maarten is het feestje om de Duikboot cocktail te drinken. Of als je op het strand aan het relaxen bent!

Golf van jenever

Als je een Duikboot cocktail drinkt, krijg je in eerste instantie alleen bier binnen, maar als het jeneverglas omvalt in het bierglas, krijg je een golf van jenever te verhapstukken. Dus er ontstaat dan ook een groot verschil in alcohol!

Jenever

Jenever is een sterke drank die in de volgende landen wordt gemaakt: Nederland, België, Frankrijk (noorden) en Duitsland (noordwesten). Vroeger was Jenever moutwijn waaraan jeneverbes-extracten werden toegevoegd. Aan het einde van de 19de eeuw veranderde dat. Vanaf dat moment werd er ook industrieel geproduceerde ethanol toegevoegd. Als de jenever hoofdzakelijk is gebaseerd op moutwijn, spreekt men van korenwijn. Rijping van korenwijn voltrekt zich doorgaans op houten vaten; bij onze zuiderburen wordt dan van belegen jenever of gelagerde jenever gesproken. De geschiedenis van jenever grijpt terug naar de middeleeuwen en werd in de loop van de tijd steeds populairder. Er worden verschillende kruidenmengsels gebruikt bij de bereiding van jenever zoals alsem, koriander, karwij en Sint-Janskruid.