De Gin Fizz cocktail drinken op het eiland Sint Maarten!

De Gin Fizz (Gin-Fizz) cocktail is een fantastisch gemixt drankje dat je kunt drinken op het eiland Sint Maarten. De Gin Fizz bestaat uit gin (1 deel; 1 deel is 30 ml), citroensap (halve citroen) of limoensap (halve limoen), suikersiroop (kleine scheut) en sodawater of prosecco. Sodawater is gazeuse oftewel bruiswater oftewel spuitwater. De verhoudingen in een glas Gin Fizz zijn; gin: citroensap: suikersiroop: sodawater: 5:1:2,5:10. De Gin Fizz wordt vanuit een champagne- of tumberglas met ijs gedronken. Het is heerlijk om een Gin Fizz op Sint Maarten te drinken!

Oorsprong

Naar alle waarschijnlijkheid is de Gin Fizz uitgevonden door twee Franse barmannen/barkeepers. Het Engelse woord fizzy betekent bruisend en sissend. De Gin Fiz (toen nog met één z) werd voor het eerst beschreven in 1862 in Jerry Thomas’ Bartenders Guide. De Gin Fizz lijkt veel op de Collins cocktail, maar er is een groot verschil: bij de Gin Fizz gebruikt men sodawater en bij de Collins cocktail wordt soda siphon gebruikt. 

Populair

De Gin Fizz kan de hele dag gedronken worden; behalve na het avondeten. In de loop van de tijd zijn er veel varianten van de Gin Fizz op de markt gekomen. Silver Fizz (eiwit toegevoegd), Golden Fizz (eierdooier toegevoegd), Royal Fizz (heel ei toegevoegd), Diamond Fizz (in plaats van sojawater; sprankelende wijn), Green Fizz (mintlikeur toegevoegd) en Purple Fizz (in plaats van gin en citroensap; gelijke delen Sloe gin’ en pompelmoessap. De Gin Fizz is zoet, zuur en fris. Door deze eigenschappen is het een uiterst aantrekkelijke cocktail.