De Martini cocktail drinken op het eiland Sint Maarten!

De Martini cocktail oftewel Dry Martini is een echte klassieke cocktail die op de keper beschouwd uit twee onderdelen bestaat: gin en vermout (droge, witte vermout). Als je de gin vervangt door wodka ontstaat, Wodkatini oftewel Wodka Martini. Doorgaans wordt de Martini cocktail geserveerd in een cocktailglas met daarin een olijfje; dit olijfje fungeert niet alleen als garnering, maar is tevens een smaakmaker. Met name in de Verenigde Staten van Amerika is de Martini cocktail razend populair. In plaats van een olijfje als garnering kun je ook een zogenaamde ‘twist’ inzetten. In dit geval wordt met een twist een citroenschiltwist bedoeld; waarbij de etherische oliën op het drankje worden gelegd. Een extreem droge variant van de Martini cocktail is de Montgomery Martini: tegenover 15 delen gin staat slechts 1 deel vermout. De Montgomery Martini is vernoemd naar Bernard Montgomery; een Britse generaal. 

Oorsprong van de Martini cocktail

Over de oorsprong van de Martini cocktail bestaat geen consensus onder de geleerden. Er is een stroming die beweert dat de Amerikaan Jerry Thomas aan de bakermat stond van dit drankje. Hij zou rond 1870 de Martini cocktail hebben bedacht in San Francisco. Een andere stroming gaat ervan uit dat rond 1900 Martini di Arma di Taggia aan de wieg stond van de Martini cocktail. 

Martini cocktail op het strand van Sint Maarten

De stranden van Sint Maarten zijn van een verbluffende schoonheid. Het behoeft nauwelijks betoog dat het een feestje is om op het strand van het Bovenwindse Eiland een Martini cocktail te drinken!