De Negroni cocktail drinken op het eiland Sint Maarten!

De Negroni cocktail vindt diens oorsprong in Italië. Het is een klassieke cocktail die bitterzoet smaakt. De International Bartenders Association rekent de Negroni cocktail tot de aperitieven. Het is een uiteraard super om een Negroni cocktail op het strand van Sint Maarten te drinken!

Bereiding van de Negroni cocktail

De bereiding van de Negroni cocktail vindt plaats in een gekoelde tumbler. Over enkele ijsblokjes wordt gin, rode vermout (Italiaanse) en bittere Campari gegoten. Van de genoemde producten worden gelijke delen gebruikt. Garnering van de cocktail vindt plaats met een sinaasappelschijf (halve) of een stuk zeste. Met zeste wordt de buitenschil van een citrusvrucht bedoeld. 

Oorsprong van de Negroni cocktail

In Florence, in Via de’ Tornabuoni, in Caffè Casoni is de Negroni cocktail uitgevonden. Caffè Casoni heet thans Caffè Giacosa. Het is een verwijzing naar een graaf met de naam Camillo Negroni. Negroni bestelde tussen 1919 en 1920 voor het eerst een aangelengde cocktail Americano bij de barman Fosco Scarselli. 

Varianten van de Negroni cocktail

Bij de Dutch Negroni wordt in plaats van gin, jenever gebruikt. 

Bij de Negroni Sbagliato wordt in plaats van gin, spumante gebruikt. Spumante is een mousserende wijn. De Negroni Sbagliato in uitgevonden in Milaan door/in Bar Basso. 

Bij de Negrosky wordt in plaats van gin, wodka gebruikt. 

Bij de Boulevardier wordt in plaats van gin, bourbon gebruikt. 

Bij de Fergroni wordt in plaats van vermout, Punt e Mes gebruikt. Volgens de Britse chef Fergus Henderson is de Fergroni dé Negroni cocktail zoals die zou moeten zijn. 

De week van de Negroni cocktail

De Negroni cocktail is immens populair. Dat wordt nog maar eens bewezen door het feit dat er sinds 2013 ieder jaar een Negroni Week plaatsvindt.