De Tom Collins cocktail drinken op het eiland Sint Maarten!

De Tom Collins cocktail is opgebouwd uit gin, citroensap, suikerstroop en sodawater. De Tom Collins cocktail zag het levenslicht aan het begin van de 19de eeuw. Een barman met de naam Collins mengde voor het eerst deze cocktail. Dat gebeurde in het Limmer’s hotel te Londen. Aanvankelijk werd er jenever gebruikt als basis, maar wat verder in de tijd, werd de jenever vervangen door gin; Old Tom Gin welteverstaan! Op deze manier verwierf de cocktail diens naam! 

Zwarte kat

Op de fles van een Old Tom Gin siert een zwarte kat. Dat refereert naar de Engelse pubs uit de 18de eeuw. In die tijd hadden de pubs een houten wandversiering aan de buitenkant met daarop afgebeeld een zwarte kat. Als je langs het versiersel liep, kon je geld in de bek van de kat werpen. Vervolgens kon je via een buisje in de bek van de kat een shotje gin krijgen. Deze gin was aangezoet met suiker. De zwarte kat had een bijnaam: Old Tom! Vandaar de naam van de gin: Old Tom Gin!

Verschillende variaties  

In de loop van de tijd hebben verschillende variaties van de klassieke Tom Collins cocktail het levenslicht gezien: Brandy Collins, Jack Collins, John Collins, Michael Collins, Ron Collins, Sam Collins, Sandy Collins/Jock Collins, Vodka Collins/Comrade Collins, Pedro Collins, José Collins, Phil Collins en Judy Collins. Als je op Sint Maarten jezelf in het uitgaansleven stort of je gaat naar het strand is het doorgaans mogelijk om bovengenoemde cocktails te verkrijgen!