header image
 

Naar het strand

De absolute topattracties van Sint Maarten zijn uiteraard diens zevenendertig parelwitte stranden. De totale kustlengte van het eiland bedraagt 70 kilometer. Miljoenen toeristen vliegen jaarlijks naar Sint Maarten om van diens prachtige stranden te kunnen genieten. Ieder strand op Sint Maarten heeft zijn eigen karakter en trekt weer andere mensen aan. Er zijn hippe stranden voor jongeren, er zijn stranden die zeer geschikt zijn voor gezinnen met jonge kinderen, er zijn stranden die als een magneet werken voor golfsurfers en skimboarders, et cetera.

Mensen die naar Sint Maarten togen, komen er voornamelijk voor diens mooie stranden.

De hagelwitte stranden van Sint Maarten zijn van een verbluffende schoonheid.

In tegenstelling tot de meeste andere Caribische eilanden, zijn alle stranden van Sint Maarten voor iedereen vrij toegankelijk. De aan de stranden aanpalende hotels & resorts mogen dus de stranden niet exclusief voor hun gasten houden.

Baie Longue (1)

 1. Engelse naam: Long Beach.
 2. Locatie: zuidkust (Caribische Zee), in het Franse deel van het eiland.
 3. Ligt tussen: Belmond La Samanna’s Hotel Resort en Pointe du Canonnier. Het strand ligt verscholen en is niet gemakkelijk te vinden.
 4. Eigenschappen: lang en breed strand (één van de langste stranden van het eiland). Het strandzand is hagelwit en heeft een poederachtige structuur. Doordat er geen palmbomen op het strand groeien, zijn er geen schaduwplekken.
 5. Sfeer: rustig (één van de rustigste stranden van het eiland).
 6. Faciliteiten: strandbedden, strandstoelen, parasols en windschermen.
 7. Eet-en drinkgelegenheden: ja.
 8. Hotels & resorts: Belmond La Samanna’s Hotel Resort.
 9. Perfect strand voor: zonnen, zwemmen, snorkelen en vogelspotten.
 10. Naaktrecreatie:

Baie aux Prunes (2)

 1. Engelse naam: Plum Bay.
 2. Locatie: westkust (Caribische Zee), in het Franse deel van het eiland.
 3. Ligt tussen: Pointe du Canonnier en Falaise aux Oiseaux.
 4. Eigenschappen: lang strand. Het strandzand is hagelwit en heeft een poederachtige structuur. Doordat er palmbomen op het strand groeien, zijn er schaduwplekken.
 5. Sfeer: rustig (één van de rustigste stranden van het eiland).
 6. Faciliteiten: geen.
 7. Eet- en drinkgelegenheden: geen.
 8. Hotels & resorts: geen.
 9. Perfect strand voor: zonnen, zwemmen, snorkelen en golfsurfen.
 10. Naaktrecreatie:

Baie Rouge (3)

 1. Engelse naam: Red Bay.
 2. Locatie: westkust (Caribische Zee), in het Franse deel van het eiland.
 3. Ligt tussen: Het strand ligt verscholen en is niet gemakkelijk te vinden.
 4. Eigenschappen: lang strand. Het strandzand heeft een korrelige structuur. Het strandzand heeft een lichtrode kleur, aan deze eigenschap heeft het strand diens naam te danken.
 5. Sfeer: levendig.
 6. Faciliteiten: strandbedden, strandstoelen, parasols en windschermen.
 7. Eet- en drinkgelegenheden: ja.
 8. Hotels & resorts: geen
 9. Perfect strand voor: zonnen, zwemmen, snorkelen en golfsurfen.
 10. Naaktrecreatie: toegestaan.

Petite Baie (4)

Nettle Bay – Caribbean side (5)

Nettle Bay – Lagoon side (6)

Grand Ilet (7)

Grand Ilet is een eilandje in de Simpson Bay Lagoon. Grand Ilet is alleen met een boot te bereiken en beschikt over fantastische stranden.

Galisbay Beach (8)

Lovers’ Beach (9)

Friars’ Bay Beach (10)

Happy Bay (11)

Grand-Case Beach (12)

Little Beach (13)

Anse Marcel (14)

Petites Cayes (15)

Grandes Cayes (16)

Tintamarre Island – Baie Blanche (17)

Tintamarre Island – Beach-2 (18)

Pinel Island – Beach-1 (19)

Pinel Island – Beach-2 (20)

Orient Bay (21)

Green Cay (22)

Galion Beach (23)

Bai de l’Em bouchure (24)

Lucas’ Bay (25)

Dawn Beach (26)

Dawn Beach (Dawn Beach Oyster Pond) ligt aan de oostkant van Sint Maarten. Aan deze kant van het eiland kan de zee behoorlijk ruw zijn. Dawn Beach is de ideale plek om te gaan snorkelen. Dawn Beach ligt recht tegenover het eiland Saint-Barthélemy. Dawn Beach is goed te bereiken. Dawn Beach is een breed en lang strand. Daardoor is het strand uitermate geschikt om strandwandelingen te maken.

Guana Bay (27)

Guana Bay ligt aan de oostkant van Sint Maarten. Omdat we hier te maken hebben met de Atlantische Oceaan, kan de zee hier behoorlijk ruw zijn. Het strand van Guana Bay is breed en grenst aan een woonwijk. Het is geen druk strand. Op het strand van Guana Bay is niet veel schaduw te vinden. Een stukje boven Guana Bay ligt Gibbs Bay. Dit is een rustig strand waar palmbomen voor de nodige schaduw zorgen. Het is mogelijk om je auto bij het strand te parkeren. Er zijn geen voorzieningen op het strand.

Geneve Bay (28)

Great Bay (29)

Great Bay is een prachtig strand aan de zuidkant van Philipsburg en heeft een lengte van 1,5 kilometer. Door de grote lengte kun je hier heerlijke strandwandelingen maken. Aan het strand zijn veel restaurants en terrassen opgetrokken. Great Bay is ook de perfecte uitvalsbasis voor tal van watersporten.

Little Bay (30)

Vlak achter Fort Amsterdam bevindt zich Little Bay. Het is geen groot strand. Het is wel een aanrader om het fort te bezoeken en daarna lekker op het strand te gaan recreëren.

Cay Bay (31)

Pelican Cay (32)

Simpson Bay (33)

Simpson Bay is een wijde baai met uitgestrekte stranden. Kim Sha Beach is één van de populairste stranden van Simpson Bay. Op Kim Sha Beach zijn volop eet- en drinkgelegenheden te vinden. Bovendien is het strand een ideale uitgangspositie voor alle denkbare watersporten. Kim Sha Beach is ook de plek waar regelmatig strandfeesten en concerten worden georganiseerd.

Burgeaux Beach (34)

Maho Beach (35)

Maho Beach is het beroemdste strand van Sint Maarten en één van de bekendste stranden ter wereld. Dit heeft alles te maken met het feit dat de landings- en startbaan van het Princess Juliana International Airport pal voor Maho Beach ligt. De landings- en startbaan van het vliegveld is ‘slechts’ 2.300 meter lang. Om de vliegtuigen toch te kunnen landen, moeten de piloten extreem laag komen aanvliegen. Als je op het strand staat, kun je de vliegtuigen bijna aanraken. Deze wetenschap lokt massaal vliegtuigspotters uit de hele wereld naar Sint Maarten toe.

Als de Boeings en Airbussen landen, ontstaat er een enorme turbulentie. Nog spectaculairder is het als de vliegtuigen opstijgen. De motoren veroorzaken dan zo’n grote blast dat je op het strand bijkans wordt gezandstraald. Volwassen mensen, kinderen en spullen worden van het strand de zee ingeblazen. Heel af en toe wordt er zelfs een auto van de weg gedrukt, langs Maho Beach loopt namelijk ook een weg. Op de locatie heeft de overheid waarschuwingsborden geplaatst. Het blijft uiteraard heel spectaculair om op Maho Beach naar vliegtuigen te kijken. Als je de grote vliegtuigen wilt zien, moet je zorgen dat je tussen 13.30 en 17.00 uur op het strand bent. Princess Juliana International Airport is overigens één van de veiligste vliegvelden ter wereld. In diens hele bestaan zijn er slechts twee ongelukken gebeurd. Deze ongelukken voltrokken zich in 1970 en 1972.

Mullet Bay (36)

Mullet Bay is baai met een echt bountystrand. Het zand van Mullet Bay beach is spierwit en de Caribische Zee is aan deze kant van het eiland betoverend blauw. Het zuiden van het strand gaat over in een rotsachtige kust. Mensen die van natuurlijke bruggen, walvisgaten, kleine baaitjes, inhammen, rotsformaties en kliffen houden, komen hier helemaal aan hun trekken. Sommige kliffen hebben hoogtes tot wel meer dan 10 meter. Het is uiteraard verleidelijk om hier het water in te springen. Het is dan echter niet gemakkelijk om dan nog uit het water te geraken.

Cupecoy Beach (37)

Cupecoy Beach is een strand met hagelwit zand. Het strand grenst aan een strook met grotten en rotsen. Een deel van het strand is gereserveerd voor nudisme. Ook is het een populair strand bij homo’s. De stranden van Cupecoy Beach beschut en de omliggende natuur is heel erg mooi. Het getijde speelt een belangrijke rol bij Cupecoy Beach, soms is er namelijk geen strand. Cupecoy Beach is in het bezit van steile kalkstenen kliffen en indrukwekkende baaien. Op het Cupecoy Beach is een prachtige zonsondergang mee te maken.

Point Blanche Bay

Het meest zuidelijke puntje van Sint Maarten heet Point Blanche Bay. Ook hier is een strandje aanwezig. Het is geen groot strand, maar je kunt er wel mooie schelpen zoeken plus op het strand heb je een fantastisch uitzicht op de aankomende en vertrekkende cruiseschepen.