header image
 

Beachtennissen

Beachtennissen is prima mogelijk op de schitterende stranden van Sint Maarten. Het Bovenwindse Eiland heeft de beschikking over maar liefst zevenendertig puntgave stranden, dus aan ruimte om te spelen geen gebrek. Zowel het Nederlandse als het Franse deel van Sint Maarten zijn in het bezit van oogverblindende stranden. Op deze stranden kun je lekker relaxen, maar je kunt er ook heel veel ondernemen. Beachtennis bijvoorbeeld!

Als je op Sint Maarten bent, moet je beslist gaan beachtennissen.

Sint Maarten is een perfect Caribisch eiland om te gaan beachtennissen. De stranden zijn fenominaal.

In de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw ontstond beachtennis in de Verenigde Staten en Brazilië. Niet veel later werd de sport ook razend populair in andere landen zoals Spanje en Italië. In deze mediterrane landen werd beachtennis zelfs heel groot. Na verloop van tijd werd er ook in veel andere Europese landen gebeachtennist waaronder Frankrijk, Duitsland, België en Nederland.

Regelgeving bij beachtennissen

Feitelijk is beachtennis een combinatie tussen beachvolleybal en tennis. Beachtennissers spelen op een beachvolleybalveld. De lengte van een beachvolleybalveld bedraagt 16 meter en de breedte 8 meter. Op een hoogte van 1,70 meter begeeft zich het net. Het gewicht van een beachtennisbal is lager dan dat van een gewone tennisbal. Als je gaan tennissen, mag de bal een stuit maken. Dit is niet toegestaan bij beachtennis. Er zijn nog meer verschillen tussen de twee nauwverwante balsporten. Zo hoeft tijdens de opslag bij beachtennis de bal niet gekruist te worden en mag de service zich voltrekken over de gehele lengte van de basislijn. Als bovendien tijdens het beachtennis de lijn geraakt, mag er gewoon doorgespeeld worden.

Toernooien van beachtennissen op Sint Maarten

Het leeuwendeel van de mensen dat op Sint Maarten beachtennis speelt, doet dat voor de pure fun. Laat onverlet dat er ook zo nu en dan beachtennistoernooien worden gespeeld. Voor toeristen zijn dit hele leuke evenementen om te bezoeken. Je bent op het strand met de Caribische Zee aan je voeten en je wordt daarnaast vermaakt met een spannende beachtenniswedstrijd.