header image
 

Beachvoetballen

Beachvoetballen is een leuke sport die je op Sint Maarten kunt beoefenen. Lekker sportief bezig zijn op het strand van het Bovenwindse Eiland. Beachvoetbal is overigens niet de enige naam die wordt gebruikt om de balsport te duiden. Men spreekt ook over beach soccer en strandvoetbal.

Als je op Sint Maarten bent, moet je beslist gaan beachvoetballen.

Met een fraai gekleurde bal op het strand kun je heerlijk gaat beachvoetballen.

Om te kunnen beachvoetballen, is het uiteraard noodzakelijk dat er een strand aanwezig is. Dan ben je op The Friendly Island gelukkig aan het juiste adres. Op Sint Maarten kun je namelijk kiezen uit maar liefst zevenendertig prachtige stranden. En wat voor een stranden! De kleur is witter dan wit en de structuur is zachter dan zacht. Zo fijn als poeder. Het hoeft nauwelijks betoog dat het een feestje is om daar op te vertoeven. Nog leuker is om een activiteit op het strand te ontplooien. Strandvoetbal dus!

Op de kieper beschouwd is strandvoetbal gewoon voetbal op het strand. Voetballen op los zand vereist een hele andere techniek dan voetballen op een stevige grasmat. Op het strand komen de ware voetbalacrobaten naar boven drijven. Speciale balvaardigheden zijn ook echt nodig. Omdat een voetbal niet of nauwelijks over los zand rolt, is de bal voor het grootste deel van de wedstrijd in de lucht. Als gevolg hiervan worden er doorlopend door spelers omhalen gemaakt en de door de lucht gezweefd.

Bij het beachvoetballen gelden regels

Een beachvoetbalteam bestaat uit vijf spelers. Vier veldspelers en één doelman. Ieder lichaamsdeel mag worden gebruikt om de bal te beroeren. De armen en handen zijn de enige twee uitzonderingen op deze regel. Ook het afklemmen van de bal is verboden; de bal moet doorlopend rollen. De doelman heeft meer mogelijkheden. Hij is de enige van het team die de bal wel met zijn bovenste ledematen mag aanraken. Het afklemmen van de bal behoort ook tot de technieken die de doelman mag inzetten. De duur van een beachvoetbalwedstrijd bedraagt drie keer 12 minuten.