header image
 

Beachvolleyballen

Sint Maarten kent geweldige stranden waarop je heerlijk kunt beachvolleyballen. De stranden van Sint Maarten bestaan uit een fijn poeder, hetgeen ideaal is om te gaan beachvolleyballen.

volleyball-1890209_1920

Strandvolleybal is een andere naam die veel wordt gebruikt voor het beachvolleybal. Uiteraard is het strandvolleybal een neefje van het zaalvolleybal. Echter, als je de twee sporten met vergelijkt zul je bemerken dat er ook veel verschillen zijn op te tekenen. Het grote verschil is uiteraard het aantal spelers die het spel spelen. Bij het zaalvolleybal wordt gespeeld met elk een team van zes spelers. Als je gaat beachvolleyballen sta je er alleen voor en heb je te maken met een tegenstander.

Beachvolleybal-regels

De spelers hebben bij het beachvolleyballen geen vaste posities in het veld (op het strand dus). In vergelijking met de bal die bij het zaalvolleybal wordt gebruikt is de bal bij het beachvolleybal veel lichter en zachter. De breedte van een beachvolleybalveld bedraagt 8 meter met een lengte van 16 meter. Bij het beachvolleybal wordt geen gebruik gemaakt van een middenlijn. Derhalve is het niet mogelijk om een lijnfout te maken.

Beachvolleybal-toernooien

Beachvolleybaltoernooien worden er heel veel georganiseerd op Sint Maarten. Het is zeer de moeite waard om daar aan mee te doen. Op dat moment ben je lekker sportief bezig en vliegen de pondjes ervanaf. Je kunt er ook voor kiezen om een toeschouwer te worden en lekker te genieten van het getoonde spel. Sommige beachvolleybaltoernooien die op Sint Maarten worden gehouden zijn zo groot dat er zelfs een heel stadion op het strand in elkaar wordt gezet!