header image
 

Bodyboarden

Op Sint Maarten is de laatste jaren één sport erg populair geworden. Het zogenaamde bodyboarden. Doordat Sint Maarten een eiland is, is het water nimmer ver weg. Het zal dan ook niemand verbazen dat op het eiland heel veel watersporten mogelijk zijn. Eén van de watersporten die erg in opkomst is, is het zogenaamde bodyboarden.

backlit-1852902_1920

Op de kieper beschouwd is een bodyboarder aan het golfsurfen. Maar dan wel met een verkort plankje. Deze verkorte plank noemt men een board. Bij de productie van een bodyboard wordt hydrodynamisch schuim gebruikt. De lengte van de board is beperkt. Dit in tegenstelling tot de breedte; die is behoorlijk. Golfsurfers zijn staande aan het surfen. Bodyboarders daarentegen liggen min of meer op hun board.

Bodyboarden is niet moeilijk

Mensen die willen gaan golfsurfen en het nog niet beheersen, moeten eerst lang oefenen om het onder de knie te krijgen. Gelukkig is dat bij het bodyboarden niet aan de orde. Deze sport is vrij gemakkelijk te leren. Een ander groot voordeel is het feit dat het niet vereist is dat er hoge golven zijn. Derhalve kun je ook gaan bodyboarden in de Nederlandse Noordzee. Als je wilt gaan golfsurfen in de Noordzee moet de wachten op hoge golven. Dat komt niet zo vaak voor.

Daarnaast is de Noordzee op de meeste dagen steenkoud. Op Sint Maarten is dat natuurlijk een heel ander verhaal. Iedere dag van het jaar heeft het water van de Caribische Zee een zeer aangename temperatuur. Bovendien is de Caribische Zee glashelder hetgeen je natuurlijk niet van de Noordzee kunt zeggen.