header image
 

Eilandhoppen

Door de centrale ligging van Sint Maarten binnen de Caribische archipel, vormt het eiland dé perfecte uitvalsbasis voor het eilandhoppen. Eilanden als Anguilla, Saba, St. Barths, Sint Eustatius en Prickly Pear Island liggen op steenworp afstand van Sint Maarten. Maar er zijn nog talloze andere Caribische eilanden vanuit Sint Maarten te bezoeken. Prickly Pear Island is een onbewoond eiland en behoort tot Antigua.

De eilanden van Griekenland, de Azoren, Thailand en Kaapverdië zijn overigens de populairste eilanden om te gaan eilandhoppen. Klik hier voor meer informatie!

beach-1014895_1280

Door veel mensen wordt Sint Maarten gezien als het kruispunt van de Caribbean. Met een temperatuur van ongeveer 30 graden Celsius is het er heerlijk warm, maar niet te heet. Daar zorgt de immer verfrissende passaatwind wel voor. Op Sint Maarten zijn verschillende ‘bergjes’. Als je op de top van de Cole Bay Hill staat, heb je een fantastisch uitzicht over de buureilanden Nevis, St. Kitts en Anguilla. De hoofdstad van het Nederlandse deel van Sint Maarten is Philipsburg. Deze prachtige stad is het ideale vertrekpunt voor dagtripjes naar Anguilla, Saba, St. Barths en Sint Eustatius. Deze dagtripjes kun je maken per privéjacht, catamaran, veerboot of zeilboot. De overtochten naar bovengenoemde eilanden duren maar een paar uurtjes. Iedere dag zijn deze dagtripjes te maken, er zijn op Sint Maarten verschillende chartermaatschappijen die ze aanbieden.

Anguilla

Anguilla is een paradijselijk eiland met parelwitte stranden. Het eiland is met een catamaran-ferry te bereiken. Dit kan een spectaculaire overtocht zijn, zeker op het moment als de Caribische Zee het op zijn heupen krijgt. Anguilla maakt deel uit van de Britse overzeese gebieden. Op Anguilla wonen niet veel mensen dus het is er heel erg rustig en aangenaam.

Saba

Saba is een mysterieus Nederlands eiland dat tot Caribisch Nederland behoort. Eén van de typische kenmerken van Saba zijn diens rotsachtige kliffen. Saba is feitelijk een slapende vulkaan en in het bezit van een ongeschonden natuur. Het is een zeer verleidelijk om in het betoverend mooie water van Saba te gaan zwemmen of duiken. Als je vanuit Sint Maarten een bezoek brengt aan Saba is het aanbevelenswaardig om ook het Franse St. Barths aan te doen. St. Barths is een hotspot voor de rich & famous (jetset). In de haven van Gustavia liggen peperdure jachten afgemeerd. Grote jachten die soms zelfs zijn voorzien van helikopterdekken. Het is een feestje om al dat pracht en praai te bekijken.

Sint Eustatius

Evenals Saba is Sint Eustatius (Statia) een Nederlands eiland dat tot Caribisch Nederland behoort. Sint Eustatius is evenals Saba een interessante bestemming voor ecotoerisme. Het relatief kleine Caribische eiland heeft een grote natuurdiversiteit. Op het eiland zijn talloze wandelroutes uitgezet. Eén van de meest fraaie wandelingen die je kunt maken, is de wandeling in de uitgewerkte vulkaan The Quill.

ABC-eilanden

Vanaf Sint Maarten is het ook mogelijk om naar de Benedenwindse Eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao te vliegen. Bonaire behoort evenals Saba en Sint Eustatius tot Caribisch Nederland. Aruba en Curaçao zijn twee landen die samen met Sint Maarten en Nederland (Europees Nederland en Caribisch Nederland) behoren tot het Koninkrijk der Nederlanden. Tussen de Bovenwindse Eilanden en de Benedenwindse Eilanden ligt ongeveer 900 kilometer oceaanwater!