header image
 

Eilandtour met bus

Het is zeer interessant om Sint Maarten te verkennen middels minibusjes of luxe tourbussen. Luxe tourbussen die bovendien zijn voorzien van alle denkbare voorzieningen zoals airconditioning, sanitair en minibars. Onder begeleiding van professionele gidsen brengt een eilandtour je naar de hotspots van The Friendly Island. Op Sint Maarten zijn verschillende touroperators actief die eilandtours en excursies met bussen aanbieden. Sint Maarten is overigens geen groot eiland, het is ongeveer de helft van het Nederlandse Waddeneiland Texel. Echter door de aanwezigheid van talloze ‘bergen’ in het landschap, lijkt The Twin Island optisch wél groot.

colorful-bus-1301021_1920

Helaas hebben in het verleden veel historische en monumentale gebouwen ruimte moeten maken voor de expansiedriften van projectontwikkelaars. Projectontwikkelaars die maar willen bouwen en bouwen. Hierdoor zijn veel eeuwenoude bouwsels voor de eeuwigheid verdwenen. Gelukkig is aan deze trend de laatste jaren wel een einde aangekomen, men probeert nu het culturele erfgoed van Sint Maarten goed te beschermen en te behouden voor de toekomstige generaties.

Feitelijk kun je op het Bovenwindse Eiland kiezen uit twee soorten eilandtours: korte eilandtours van een paar uur of lange dagvullende eilandtours. Tijdens de korte eilandtours word je naar de hotspots van Sint Maarten gebracht. Bij de bezienswaardigheden bestaat uiteraard de mogelijkheid om de (koele) bus te verlaten om vervolgens de bezienswaardigheid nader te bekijken én te luisteren naar het verhaal van de reisleider. Als je kiest voor een dagvullende eilandtour ben je de hele dag onder de pannen. Uiteraard kom je ook bij de hotspots van Sint Maarten, maar daarnaast wordt er geluncht en gedineerd op de beste locaties van het hele eiland. Lekker eten en drinken dus!

Eén van de populairste eilandtours die je kunt maken, begint met een korte stop bij Lucas Bay. Daarna wordt er 1 uur gestopt bij Orient Bay, Orient Bay is één van de beroemdste stranden van Sint Maarten. In Orient Bay kun je kennismaken met gezellige barretjes, restaurants, ontelbaar veel watersportmogelijkheden en kraampjes in de straat. In Orient Bay kun je overigens ook heerlijk in de Caribische Zee gaan zwemmen. Een zee die kraakhelder is en bovendien heerlijk warm aanvoelt.

Daarna gaat de eilandtour weer verder en wordt het dorpje Grand Case gepasseerd. De volgende stop vindt plaats in de hoofdstad van het Franse deel van Sint Maarten, Marigot. In Marigot kun je genieten van de markt en de adembenemende vergezichten die je daar hebt over het landschap. In Marigot kun je ook de negentig treden beklimmen die leiden naar Fort St. Louis. De eilandtour gaat verder naar Maho Beach in het Nederlandse deel van het eiland. Maho Beach is een wereldberoemd strand. Dit heeft te maken met het feit dat de verkeersvliegtuigen rakelings over Maho Beach moeten vliegen om te kunnen landen op het vliegveld van Sint Maarten.

Coralita Bay en Cole Bay zijn de perfecte locaties om de Caribische eilanden te spotten die vlak in de buurt van Sint Maarten liggen, hetgeen een adembenemend schouwspel is. Iedereen die wil deelnemen aan een eilandtour wordt uiteraard netjes opgehaald bij zijn of haar hotel of resort en na de eilandtour er weer naar teruggebracht.