header image
 

Eilandtour met quad

Als je Sint Maarten goed wilt leren kennen, is het interessant om deel te nemen aan een eilandtour. Dit kan op verschillende manieren. Je kunt aan boord stappen van minibusjes of luxe tourbussen. Luxe tourbussen die bovendien zijn uitgerust met veel voorzieningen zoals minibars, sanitaire voorzieningen en airconditioning.

quad-bikes-1610748_1920

Maar je kunt ook deelnemen aan een all-terrain vehicle (avt)-tour  (quad-tour). Dit is dé ideale combinatie tussen ‘sport’ en ‘sightseeing’! Het quadrijden is een heerlijk gevoel. In gezelschap van ervaren gidsen is het erg aantrekkelijk om het ruige landschap van Sint Maarten te verkennen. Er wordt zelfs beweerd dat je middels een quad op de beste manier Sint Maarten leert kennen. Sint Maarten staat onder andere bekend om haar prachtige vergezichten.

Mensen die zelf geen quad durven te besturen, kunnen een beroep doen op tweepersoons quads. Op deze manier kun je toch het quadrijden ervaren zonder dat je zelf aan het stuur zit. De minimale leeftijd op Sint Maarten om een quad te mogen besturen, is 18 jaar. Als je een quad wilt besturen, moet je bovendien in het bezit zijn van een rijbewijs. Uiteraard is het dragen van een helm tijdens de tour verplicht. De quads rijden altijd in konvooi. Aan de kop van het konvooi rijdt een iemand van het begeleidingteam en aan de staart rijdt ook iemand van het begeleidingsteam. Op deze manier wordt de veiligheid op een maximale manier gegarandeerd. Tijdens de tours wordt er zowel op de weg als off-the-road gereden. Op het moment dat je off-the-road gaat, rij je over allerlei terreinen heen zoals stenen, gruis, modder, beton, gras, et cetera.

Vaak wordt er met quads gereden van het type Polaris 300cc. Deze quads zijn in het bezit van een automatische versnelling. Derhalve zijn ze heel gemakkelijk te besturen en dus geschikt voor beginnende en gevorderde quadrijders. De start van de quad-tour vindt plaats in een rustige omgeving waar je de kans krijgt om in alle veiligheid de quad te leren kennen. Er zijn verschillende aanbieders van quad-tours op Sint Maarten. Sint Maarten is relatief klein. Het Caribische eiland is qua grootte ongeveer de helft van het Nederlandse Waddeneiland Texel. Maar Sint Maarten lijkt optisch wél groot. Dit komt doordat het landschap heuvelachtig is.

Door de expansiedriften van projectontwikkelaars en bouwers hebben helaas in het verleden veel historische en monumentale gebouwen ruimte moeten maken voor vakantieaccommodaties zoals hotels & resorts. Veel eeuwenoude bouwsels zijn hierdoor voor altijd verdwenen. Gelukkig denkt men heden ten dage heel anders over het culturele erfgoed van Sint Maarten. Wat er nog van over is, wordt goed gerestaureerd en beschermd voor de toekomstige generaties. Op Sint Maarten kun je deelnemen aan verschillende quadtours. Eén van die quadtours begint met het maken van een korte stop bij Lucas Bay. Orient Bay is de tweede locatie waar gestopt wordt. Ditmaal niet kort, maar ongeveer 1 uur. Orient Bay wordt door veel mensen beschouwd als het mooiste strand van Sint Maarten.

Vervolgens passeert de quadtour het dorp Grand Case, waarna de volgende stop plaatsvindt in Marigot, de hoofdstad van het Franse deel van Sint Maarten. De markt van Marigot is erg de moeite waard om te bezoeken. Het is ook leuk en informatief om Fort St. Louis in Marigot te bekijken. Daar moeten dan wel eerst negentig treden voor beklommen worden! Maho Beach is de eindbestemming van de quadtour. Maho Beach is waarschijnlijk het beroemdste strand van de Caribische archipel. Dit komt door de vliegtuigen die rakelings over dit strand moeten vliegen om te kunnen landen op het internationale vliegveld van Sint Maarten!