header image
 

Eilandtour met segway

Er zijn verschillende manieren om Sint Maarten te verkennen. Eén van de meest originele manieren is middels een zogenaamde segway pt (segway personal transporter, segway). Met een segway wordt een eenpersoons vervoersmiddel bedoeld die elektrisch wordt aangedreven en bovendien zelfbalancerend is. De segway is al meer dan vijftien jaar op de markt.

segway-88963_1280

De segway wordt voorzien van energie door twee oplaadbare batterijen. Deze batterijen voeden de elektromotoren die het mogelijk maken dat de segway kan rijden. De segway wordt bestuurd door het verplaatsen van het lichaamsgewicht van de bestuurder. Als de bestuurder naar voren leunt, beweegt de segway naar voren. Als de bestuurder naar achteren leunt, beweegt de segway naar achteren. Als de bestuurder rechtop gaat staan, stopt de segway.

Uiteraard kan er met de segway naar links en rechts gestuurd worden. Op de oude versie van de segway zit een handgreep waarmee je naar links en rechts kunt draaien. Op de allernieuwste versie van de segway zit een stuurkolom die in zijn geheel naar links en rechts is te duwen. Met deze segway is het zelfs mogelijk om een cirkel van 360 graden te maken.

Met de segway zijn twee verschillende snelheden te behalen: de voetgangersmodus waarmee 6 kilometer per uur kan worden gereden en de fietsmodus waarmee 20 kilometer per uur kan worden gereden. Het rijden van een segway is toegestaan op de openbare weg, bij het ontbreken van fietspaden.

Op Sint Maarten zijn verschillende aanbieders van segway-tours aanwezig en kun je op een originele manier kennis maken met het zonovergoten Caribische eiland. Uiteraard wordt er alleen maar gereden op plaatsen waar het veilig is.