header image
 

Excursies

Op Sint Maarten kun je deelnemen aan tal van excursies. Er zijn op het eiland verschillende organisatoren actief die verschillende soorten excursies aanbieden. Bij de recepties van de meeste hotels & resorts op Sint Maarten kunnen ze je precies vertellen wat er allemaal mogelijk is en wat de kosten bedragen; zij staan namelijk in nauw contact met de excursie-aanbieders. 

Philipsburg

Philipsburg is de hoofdstad van het Nederlandse deel van Sint Maarten. Philipsburg bevat nog verschillende authentieke pandjes/huisjes met een verhaal. De excursie-leiders kunnen je alles vertellen over deze bruisende stad.

Marigot

Marigot is de hoofdstad van het Franse deel van Sint Maarten. In Marigot hangt een echte Franse sfeer met de geur van verse croissants en stokbrood. In tegenstelling tot Philipsburg zijn er in Marigot niet zoveel hotels & resorts. Het is allemaal wat kleinschaliger en gemoedelijker. Het is zeer de moeite waard om een excursie in Marigot te maken; één van de highlights om te bekijken, is het fort.

Natuur

Ondanks het feit dat Sint Maarten een klein eiland is en dat er veel mensen wonen, is er toch ook nog ruimte voor natuur. Deze natuur bevindt zich met name aan het Franse deel van het eiland. Het Nederlandse deel is veel toeristischer. Hier heeft de natuur grotendeels moeten wijken voor alle denkbare accommodatie-vormen voor de miljoenen toeristen. Gelukkig zijn er tegenwoordig wetten die dat allemaal verbieden; het kleine beetje natuur wat nog over is, wordt goed beschermd. Het Franse deel van Sint Maarten bevat nog echt natuurpareltje. Het is leuk om daar eens naar te gaan kijken!