header image
 

Frisbeeën

Het is aantrekkelijk om op het strand van Sint Maarten te gaan frisbeeën. Frisbeeën is één van de leukste sporten/bezigheden die je op het strand kunt verrichten. Sint Maarten heeft uiteraard heel veel prachtige stranden; de kans is vrij groot dat je daar mensen zult zien die met een frisbee in de weer zijn. Het is natuurlijk heerlijk om iets actiefs te doen op het strand van Sint Maarten. Je bent lekker bezig en verbrandt bovendien de nodige calorieën! 

Handelsmerk

Feitelijk is de naam ‘frisbee’ een handelsmerk. Het bedrijf ‘Wham-O’ zit achter de naam en het concept van frisbee. Echter, gaande weg de tijd werd aan alle vliegende schijven de naam frisbee gekoppeld. Het leeuwendeel van de frisbees is gefabriceerd van plastic en heeft een diameter die tussen de 20 en 30 centimeter schommelt. Een frisbee heeft verschillende unieke kenmerken; enerzijds kan hij ronddraaien en anderzijds kan hij op een aerodynamische manier door de lucht vliegen du moment hij weggegooid wordt. De eerste frisbee zag het levenslicht op 13 januari 1957. Een frisbee kan een enorme afstand bereiken. De huidige wereldkampioen Christian Sandström liet een frisbee meer dan 250 meter overbruggen; hetgeen uiteraard ongekend is! 

Manier van spelen

Ultimate frisbee, guts, diskgolf en freestyle zijn vier voorbeelden van verschillende spelvarianten die je kunt spelen met een frisbee. Wereldwijd wordt ultimate frisbee door meer dan zeven miljoen spelers beoefend. Dit geeft al aan hoe groot de sport frisbee is. Met name in Noord-Amerika wordt frisbee hooggewaardeerd en zijn er zelfs professionele spelers! Maar los van dit feit, is het gewoon leuk om met wat vrienden te gaan frisbeeën; óók op het strand van Sint Maarten!

frisbee-333761_1920