header image
 

Golfen

Golf is een razendpopulaire sport. Het is bovendien een echte mondiale sport, meer dan zestig miljoen mensen over de hele wereld meppen regelmatig tegen golfballetjes aan. De golfbaanteller staat inmiddels op meer dan dertigduizend exemplaren, waarbij er dagelijks tientallen golfcourses worden bijgebouwd en opgeleverd.

person-1284011_1920

De televisie heeft een bepalende rol gespeeld aan de populariteit van het golfen. Ieder jaar worden er vier belangrijke toernooien gespeeld in de wereld van het golf, de zogenaamde Majors. Miljoenen mensen nestelen zich dan pontificaal voor de buis, om het spel van de professionele golfelite te volgen. Uiteraard kan er op Sint Maarten gegolfd worden. Het leeuwendeel van de bezoekers van het Bovenwindse Eiland heeft een Amerikaans paspoort. In de Verenigde Staten is golf echt een volkssport en de Amerikanen bedrijven golf dan ook graag op hun vakantieadres.

Golfers kunnen op The Friendly Island terecht op de Mullet Bay Golf Course St. Maarten. De Mullet Bay Golf Course St. Maarten werd getekend door Joseph Lee en is gesitueerd rondom Simpson Bay Lagoon. Het is een 18-holes golfbaan (par-71). Vanaf de golfbaan zijn panoramische vergezichten op te tekenen: binnenmeer, Caribische Zee en groene heuvels. Op de baan heb je de keuze om 9 of 18 holes te lopen. Overigens hoef je niet per se te lopen; je kunt ook tegen betaling een elektrische kart huren. Verder is er een shop op de club aanwezig en zijn er pro’s die golflessen geven. De Mullet Bay Golf Course St. Maarten is niet in het bezit van een clubgebouw. Daarnaast is het niet noodzakelijk om een handicap te hebben om op de baan te mogen spelen. Kinderen vinden het ook leuk om golf te spelen. Iedere dinsdagmiddag van 15.30 tot 16.45 uur zijn kids, in een leeftijd van 8 tot 16 jaar, welkom op het Emilio Wilson Park (Junior Golf). Deze kinderen hoeven hiervoor niets te betalen. Bovendien mogen het beginners of gevorderden zijn. 

De baan biedt uitdaging aan beginnende en ervaren golfers en beschikt over een eenvoudige oefenplek. Vanaf de golfbaan stap je zo op het uitgestrekte strand van Mullet Bay Beach. Dit is één van de dingen die deze baan uniek maakt: als golfer stap je zo het strand op. Echter, strandgasten stappen ook spontaan en soms onwetend de baan op. Sommige banen vereisen dan ook niet alleen een oog op de baan. 

In 1990 zag op Sint Maarten bovendien een golfvereniging het levenslicht, deze golfvereniging telt inmiddels meer dan honderddertig leden. Door de golfvereniging worden regelmatig golftoernooien georganiseerd en daarnaast proberen zij het golf op Sint Maarten zoveel mogelijk te promoten. Ieder jaar wordt in de tweede helft van april de St. Maarten Open gehouden op het eiland. Dit is dezelfde periode van het carnavalsfeest. Tijdens het St. Maarten Open komen alle topspelers uit de Caribische regio naar The Twin Island toe om een gooi te doen naar de hoofdprijs.

Golfen 

Er is slechts één golfbaan op Sint Maarten

De Mullet Bay Golf Course is een 18-holes golfbaan (par-71) die werd ontworpen door Joseph Lee rondom de Simpson Bay Lagoon met uitzicht op de oceaan. Regelmatig zijn er golftoernooien. Elk jaar is de tweede helft van april de St. Maarten Open, waaraan topspelers uit het hele Caribische gebied meedoen. Bij de golfbaan kun je een golfcart en clubs huren.