header image
 

Hardlopen

Hardlopen is een geweldige sport. Het is een bezigheid die goed is voor het lichaam en de geest. Het is bovendien een sport waarvoor de weinig voorbereidingen hoeft te treffen; feitelijk hoef je alleen maar een paar goede hardloopschoenen te hebben en het feest kan gaan beginnen. Ook als je op vakantie bent op Sint Maarten of je woont daar, is het heerlijk om regelmatig te gaan hardlopen.

sunset-beach-1082204_1920

Hoge temperatuur

Als je gaat hardlopen, verbrandt het lichaam heel veel energie. Bij deze verbranding komt veel warmte vrij. De temperatuur van het lichaam stijgt derhalve. Als je in een koud of gematigd klimaat woont en leeft, kan deze warmte gemakkelijk aan de omgeving worden afgegeven. In een tropisch klimaat, zoals op Sint Maarten, is dat natuurlijk een heel ander verhaal. Op het Bovenwindse Eiland schijnt bijna iedere dag de zon, hetgeen natuurlijk fantastisch is voor de toeristen. Maar als je gaan sporten, moet je daar natuurlijk wel rekening mee houden. Derhalve kun je het beste gaan hardlopen in de ochtenduren, niet op het heetste moment van de dag. Op het heetste moment van de dag kun je beter in de schaduw vertoeven.

Veel drinken

Daarnaast is het van groot belang om veel te drinken als je gaat hardlopen op Sint Maarten. Om het lichaam te koelen, gaat het lichaam namelijk enorm zweten. Tijdens dit zweten, verlies je veel vocht en zout. Dat moet uiteraard aangevuld worden. Als je dat niet doet, kun je in de gevarenzone komen. Daarnaast kun je ook preventief drinken; met andere woorden drinken vóórdat je dorst hebt!