header image
 

Jetskiën

Doordat Sint Maarten wordt omspoeld door de Caribische Zee, is het eiland uiteraard een topbestemming voor oneindig veel soorten van watersporten. Alle denkbare watersporten worden derhalve op The Friendly Island beoefend. Eén van de stoerste is natuurlijk het jetskiën: met hoge snelheid door het kristalheldere water racen en de mooiste capriolen uithalen. Wie wil dat nou niet?

jetski-1621251_1920

Een jetski zou je kunnen vergelijken met scooter die je op het water kunt gebruiken. De aandrijving van een jetski komt van een zogenaamde waterjetmotor. Een jetski wordt bestuurd door één persoon die doorgaans staande het apparaat bestuurt. Een waterscooter is iets anders dan een jetski. Een waterscooter biedt plaats aan twee of drie personen. De begrippen jetski en waterscooter worden vaak ten onrechte door elkaar heen gebruikt. Feitelijk is de naam jetski de merknaam van het watervoertuig van het bedrijf Kawasaki Heavy Industries. Andere bedrijven moeten derhalve andere namen gebruiken zoals ‘sea-doo’ door Bombardier en ‘waverunner’ en ‘superjet’ door Yamaha.  

Er zijn op Sint Maarten verschillende watersportondernemingen waar je jetski’s kunt huren of waar je deel kunt nemen aan verschillende jetski-tours. Zo is er de Terres Basses Tour; deze tour voert langs de weeldige villa’s van het eiland en bovendien is er een grote kans dat je onderweg kennis maakt met verschillende waterdieren zoals roggen, zeeschildpadden en dolfijnen. Een andere jetski-tour is de Anse Marcel Tour. De Anse Marcel Tour voert langs de rustgevende baai van Anse Marcel. Ook hier kun je dan onder nadere een blik werpen op de uiterst luxueuze villa’s die aan de rand van de baai zijn opgetrokken. Uiteraard zit ook hier het zeewater vol met prachtige zeedieren die zich zo nu en dan zullen tonen.