header image
 

Kajakken

Mensen die van watersport houden, kunnen met een gerust hart naar Sint Maarten togen. Op de eerste plaats wordt het Caribische eiland omspoeld met de Caribische Zee en op de tweede plaats telt Sint Maarten veel binnenmeertjes en lagunes waar je heerlijk op of onder het water kunt sporten.

cassis-1073315_1280

Eén van de leukste watersporten die je op The Friendly Island kunt beoefenen, is kajakken. Het is een bezigheid waarbij je lekker aan het sporten bent, maar waarbij het ook mogelijk is om vanaf het water Sint Maarten op een andere manier te bekijken.

Kajakken is overigens een andere sport dan kanoën. In de praktijk worden deze twee begrippen ten onrechte op één hoop gegooid. Het dek van een kajak is gesloten. Om in de kajak te komen, moet de kajakker zijn benen door het instapgat (de zogenaamde kuip) steken. De kajakker kan zich vervolgens voortbewegen middels een dubbelbladige peddel. Om daarentegen in de kano te komen, heeft een kanoër het gemakkelijker. De kano is namelijk van boven open. De kanoër kan zich vervolgens voortbewegen middels een enkelbladige peddel. 

Op Sint Maarten zijn verschillende watersportbedrijven aanwezig waar je kajaks kunt huren om vervolgens zelf kunt gaan zeekajakken. Daarnaast worden er op het eiland ook kajak-tours aangeboden. Tijdens deze tours brengen de gidsen je langs de mooiste plekken van de kustlijn van Sint Maarten. Vaak wordt er gevaren langs plekken waar de luxe villa’s zijn opgetrokken aan de kant en kun je jezelf vergapen aan deze pracht en weelde. Tijdens het kajakken ben je uiteraard midden in de natuur. Er bestaat dan ook een grote kans dat je oog in oog komt te staan met de dieren die in de Caribische Zee leven zoals zeeschildpadden, roggen en dolfijnen.

Op Sint Maarten is de Friendly Island Aquatic Club aanwezig; zij organiseren de zogenaamde Kayak School Rally. Zowel kinderen als volwassenen kunnen hieraan deelnemen. Het is ook mogelijk om een kayak bij de Friendly Island Aquatic Club te huren. Ook op Kim Sha Beach is het mogelijk om kayaks én paddle boards te huren. Bovendien is het mogelijk om hier te leren kayakken en om te gaan met paddle boards. Daarnaast bestaat hier de mogelijkheid om deel te nemen aan begeleide kayaktochten.