header image
 

Kanoën

Sint Maarten is een echte topbestemming voor mensen die van watersport houden. Het eiland is uiteraard gezegend met de kristalheldere en warme Caribische Zee. Daarnaast is Sint Maarten ook in het bezit van verschillende lagunes en binnenmeertjes waar fantastische recreatiemogelijkheden mogelijk zijn. Kanoën is één van de aangenaamste watersporten die je op het Bovenwindse Eiland kunt beoefenen. Als je aan het kanoën bent, sla je feitelijk twee vliegen in één klap: enerzijds ben je lekker sportief bezig en anderzijds ben je in de positie om Sint Maarten vanaf de waterkant eens goed onder de loep te nemen.

maldives-262520_1920

Kanoën moet je overigens niet verwarren met kajakken. Veel mensen hebben de neiging om deze twee begrippen door elkaar heen te gebruiken, maar er zijn duidelijke verschillen. Als een kanoër aan boord wilt gaan van een kano kan hij via een open dek plaatsnemen en zich middels een enkelbladige peddel voortbewegen. Als een kajakker daarentegen aan boord wilt gaan, moet hij iets meer moeite doen. Het dek bij een kajak is namelijk aan de bovenkant gesloten. Via een instapgat (kuip) moet hij zich in de kajak wurmen. Middels een dubbelbladige peddel kan hij zich vervolgens voortbewegen.

Sint Maarten kent verschillende watersportbedrijven waar de mogelijkheid bestaat om kano’s te huren. Vanaf dat moment kun je zelf het water op en gaan genieten. Bovendien worden er op het eiland ook kano-tours aangeboden en kun je onder begeleiding van ervaren gidsen naar de mooiste plekken van het eiland varen. Er bestaat een grote kans dat je onderweg oog in oog komt te staan met zeedieren die in de wateren van Sint Maarten voorkomen zoals dolfijnen, roggen en zeeschildpadden.