header image
 

Karten

Vrijwel iedereen is gefascineerd door autosporten. Lekker met een auto over het asfalt racen, wie wil dat nou niet. Maar ja, je kunt je voorstellen dat niet iedereen een F1-bolide voor de deur heeft staan. Maar daar is lang geleden een oplossing voor bedacht: karting!

gokart-1089893_1920

Jong, oud, ervaren en onervaren, het maakt niet uit. Karting is voor iedereen hartstikke leuk én toegankelijk. Iedereen die voornemens is om te gaan karten, heeft daar namelijk geen rijbewijs of diploma’s voor nodig. Je kruipt gewoon achter het stuur van de kart en geeft vervolgens gas. Het gros van de F1-piloten heeft ook de eerste stappen gemaakt op een kartbaan. Max Verstappen heeft het leeuwendeel van zijn race-ervaring op een kartbaan opgedaan.

Iedereen die naar Sint Maarten toogt, hoeft zijn kart-hobby geen seconde te missen. Op The Friendly Island is namelijk een prachtige outdoorkartbaan te vinden waar je heerlijk kunt racen. De kartbaan van Sint Maarten ligt op het Franse deel van het eiland in het plaatsje La Savane en luistert naar de naam Coconut Tree’s Go Karting. De karts waarmee je aan de slag mag, zijn uitgerust met motoren die negen paardenkrachten aan vermogen kunnen genereren, waarmee snelheden kunnen worden opgewekt van over de 80 kilometer per uur.

De lay-out van de kartbaan op Sint Maarten ziet er aantrekkelijk uit: rechte stukken worden afgewisseld met uitdagende haarspeldbochten. Langs het hele parcours zijn indrukwekkende palmbomen opgetrokken waarmee je direct in tropische sferen terechtkomt.

Doordat de snelheden bij het karten zo hoog liggen op de kartbaan van Coconut Tree’s Go Karting, is het dragen van een helm en helmsok verplicht. Uiteraard zijn helmen en helmsokken op de kartbaan aanwezig. Als de zon lekker aan het branden is, ben je geneigd om met slippertjes of open schoenen te gaan karten op Sint Maarten. Doordat dit tot gevaarlijke situaties kan leiden, is het dragen van gesloten schoenen derhalve ook verplicht.