header image
 

Mountainbiken

Mountainbikers kunnen met een gerust hart naar Sint Maarten togen. Op het Bovenwindse Eiland kan er namelijk heerlijk gemountainbiked worden. Tussen het mountainbiken op het Nederlandse deel en het Franse deel, zitten wel wat verschillen.

beach-1838331_1280

Sint Maarten is geenszins een vlak eiland, het is heuvelachtig. Er zijn echter maar weinig plekken op het eiland waar je niet met een mountainbike kunt fietsen. Groot is Sint Maarten niet, het Nederlandse Waddeneiland Texel is twee keer groter. Maar doordat The Friendly Island zogezegd heuvelachtig is, lijkt Sint Maarten wel groot. Men zegt wel eens van het eiland dat achter iedere heuvel (berg) een ander Sint Maarten opduikt. Het spreekt voor zich dat het belangrijk is dat de remmen van je mountainbike het goed doen als je op Sint Maarten aan het werk gaat. Voor het valgevaar is het uiteraard ook van groot belang om een helm te dragen tijdens het mountainbiken.

Naast de beschermende functie, heeft het dragen van een helm ook nog een tweede belangrijke functie. Het vóórkomt een eventuele zonnesteek. De koperen ploert staat namelijk de hele dag op het eiland te beuken, óók op het menselijke lichaam. Iedereen die geen hoofddeksel én onvoldoende drinkt, loopt het risico tegen een zonnesteek aan te lopen. Het lichaam koelt door het verdampen van zweet. Door dit proces gaat namelijk lichaamswarmte verloren, hetgeen je uiteindelijk wil. Om dit hele proces ingang te houden, is het wel van groot belang om doorlopend te blijven drinken. Dus als je op Sint Maarten gaat mountainbiken, is het belangrijk om voldoende drinken mee te nemen.