header image
 

Onderwaterwandelen

Als je jezelf echt één wilt voelen met de onderwaterwereld van Sint Maarten, moet je deelnemen aan de zogenaamde Sea Trek Underwater Helmet Walk, een heuse onderwaterwandeling.

seahorse-1742395_1920-2

Uiteraard ontvang je eerst de nodige instructies, maar dan krijg je een speciale helm op en daal je middels een ladder af naar de bodem van de zee. Vervolgens kun je een mooie wandeling gaan maken op de zeebodem. Onderwijl je via je helm voorzien wordt van de noodzakelijke zuurstof. De helm wordt namelijk via een slang met een speciaal ponton verboden. Sea Trek Underwater Helmet Walk is een unieke en spannende manier om de onderwaterwereld van Sint Maarten te ontdekken. Maximaal zijn er twaalf deelnemers onder water en daarnaast zijn er twee medewerkers die de veiligheid van de personen garanderen.

Om aan de Sea Trek Underwater Helmet Walk deel te nemen, is geen duikervaring noodzakelijk. Sterker nog: je hoeft niet eens te kunnen zwemmen. Je moet wel een leeftijd van 8 jaar hebben bereikt. Bovendien moet je fysiek in staat zijn om een ladder te kunnen afdalen en weer te kunnen beklimmen. De onderwatertocht heeft een duur van ongeveer 25 minuten.

Het avontuur begint in Great Bay, Philipsburg aan het Nederlandse deel van Sint Maarten. Vanaf hier word je middels een watertaxi naar de volgende baai gebracht. Deze baai heet Little Bay en is een stuk rustiger dan Great Bay. In Litte Bay is het Sea Trek-ponton afgemeerd, dicht bij de rotsachtige kust. Op dit platform staat alle apparatuur die nodig is voor het helmduiken, inclusief waterschoenen in verschillende afmetingen. Tijdens de Sea Trek zal een veiligheidsduiker je brengen naar een onderwaterparcours op een diepte van 6 meter met een lengte van 90 meter. Langs dit parcours ligt een koord waarlangs je de onderwaterweg kunt vervolgen.

Onderweg kom je van allerlei dingen tegen zoals een onderzeeër, kanonnen van Fort Amsterdam en zelfs een helikopter. Bovendien zit Little Bay vol met kleurrijke tropische vissen. Eenmaal terug op het ponton, is er een gelegenheid om foto’s te kopen die van het onderwateravontuur zijn gemaakt.