header image
 

Paardrijden

Sommige mensen zijn geïnfecteerd met het paardrij-virus. Zij beleven er veel plezier aan om regelmatig op de rug van een paard te zitten. Voor hen is het doorgaans een gemis om niet op de vakantiebestemming te kunnen paardrijden. Gelukkig hoeven mensen die op vakantie gaan naar Sint Maarten het paardrijden geen seconde te missen: paardrijmogelijkheden in overvloed. Bovendien zorgt het heuvelachtige landschap van het Bovenwindse Eiland voor een enorme meerwaarde.

horses-1265713_1920

Als je met een paard Sint Maarten gaat verkennen, heeft dat veel voordelen. Plekken op het eiland die niet voor het openbare vervoer, fietsers en auto’s toegankelijk zijn, zijn dat wel voor paarden. Daarnaast is paardrijden sportief, avontuurlijk en gezond. Op de Caribische eilanden worden hoofdzakelijk paardenrassen gebruikt die afkomstig zijn van Zuid-Amerika. Deze paarden hebben geen moeite met het warme en droge klimaat dat op de eilanden heerst.

Sint Maarten is gezegend met talloze maneges en ranches. Grofweg zijn er twee soorten van maneges en ranches: zij die buitenritten aanbieden en zij die dat niet doen. The Frienly Island kent ook verschillende maneges en ranches die de beschikking hebben over spring- en longeerbakken en overdekte rijbanen. De manegepaarden waarmee gereden kan worden, zijn gewend om bereden te worden door ruiters en amazones van verschillende niveaus. Het is uiteraard het aller-leukste om op Sint Maarten met de paarden naar buiten te gaan om het eiland te gaan verkennen. Op Sint Maarten is het ook mogelijk om met de paarden te gaan zwemmen in de Caribische Zee, voor veel mensen is dat natuurlijk de ultieme droom. Paarden kunnen goed zwemmen. Alle zoogdieren kunnen overigens goed zwemmen; spitsmuisjes, maar ook olifanten!