header image
 

Paardrijden

Sommige mensen zijn geïnfecteerd met het paardrij-virus. Zij beleven er veel plezier aan om regelmatig op de rug van een paard te zitten. Voor hen is het doorgaans een gemis om niet op de vakantiebestemming te kunnen paardrijden. Gelukkig hoeven mensen die op vakantie gaan naar Sint Maarten het paardrijden geen seconde te missen: paardrijmogelijkheden in overvloed. Bovendien zorgt het heuvelachtige landschap van het Bovenwindse Eiland voor een enorme meerwaarde.

horses-1265713_1920

Als je met een paard Sint Maarten gaat verkennen, heeft dat veel voordelen. Plekken op het eiland die niet voor het openbare vervoer, fietsers en auto’s toegankelijk zijn, zijn dat wel voor paarden. Daarnaast is paardrijden sportief, avontuurlijk en gezond. Op de Caribische eilanden worden hoofdzakelijk paardenrassen gebruikt die afkomstig zijn van Zuid-Amerika. Deze paarden hebben geen moeite met het warme en droge klimaat dat op de eilanden heerst.

Sint Maarten is gezegend met talloze maneges en ranches. Grofweg zijn er twee soorten van maneges en ranches: zij die buitenritten aanbieden en zij die dat niet doen. The Friendly Island kent ook verschillende maneges en ranches die de beschikking hebben over spring- en longeerbakken en overdekte rijbanen. De manegepaarden waarmee gereden kan worden, zijn gewend om bereden te worden door ruiters en amazones van verschillende niveaus. Het is uiteraard het aller-leukste om op Sint Maarten met de paarden naar buiten te gaan om het eiland te gaan verkennen. Op Sint Maarten is het ook mogelijk om met de paarden te gaan zwemmen in de Caribische Zee, voor veel mensen is dat natuurlijk de ultieme droom. Paarden kunnen goed zwemmen. Alle zoogdieren kunnen overigens goed zwemmen; spitsmuisjes, maar ook olifanten!

Vlak aan zee, achter het terrein van GEBE/de waterfabriek, ligt het Nature Parc. Daar bevindt zich een manege. Bij deze manege is het mogelijk om te leren paardrijden. Bovendien kun je hier een buitenrit maken waardoor het dus mogelijk is om de omgeving te verkennen. Sint Maartenaren betalen minder geld dan de toeristen om een ritje met een paard te maken. Als je hier wil gaan paardrijden is het belangrijk om je ID mee te nemen.

Paardrijden

Op diverse plaatsen kun je te paard het eiland verkennen. Vraag wel ter plekke of de route ook langs het water gaat en of je met je paard de zee in mag aan het einde van de rit. Soms draaf je door de branding, maar de paarden vinden het ook heerlijk om te zwemmen. Je wordt dan zelf ook flink nat. 

Bayside Riding Club – Baie de l’Embouchure, vlakbij Le Galion en naast de vlinderboerderij. Tour door het natuurreservaat en over Gallion Beach met de paarden wadend door de zee (08.30-09.30: 65,00 euro / 84,00 dollar). Bayside rit van 1 uur (65,00 euro / 70,00 dollar). Er zijn geen kluisjes, dus neem geen kostbaarheden of een tas mee! Dinsdag t/m zaterdag 08.00-17.00 uur. 

Lucky Stables in Cole Bay houdt paardrijtochten door de velden en over de heuvels. Het strand van Cape Bay is vlakbij en ook het beschermend natuurgebied. Ervaring is niet nodig. Er is onder andere een Sunset Ride (17.00-19.00 uur, 100,00 dollar) en een 1 uur rit (65,00 dollar). Draag een lange broek en dichte schoenen en zorg voor kleding die nat mag worden. Er zijn kluisjes (4,0 dollar) en douches.