header image
 

Paintballen

De Verenigde Staten zijn de bakermat van paintball (paintballen). In de jaren tachtig van de vorige eeuw werd er voor het eerst in dit Noord-Amerikaanse land gespeeld. Tijdens het paintballen schieten de deelnemers op elkaar met verfballetjes. Deze verfballetjes zijn gevuld met een onschadelijke gelatinekleurenmengsel en breken na contact met water razendsnel af. De kracht van de verfballetjes die een paintballgeweer verlaten, is overigens niet gering. Het is derhalve verplicht om een gelaatsmasker te dragen gedurende het spel.

paintball-1278896_1920

In de loop van de tijd zijn er verschillende typen spellen ontwikkeld bij het paintball: Total Elimination (Team Deathmatch, Last Man Standing), Capture the Flag, Central Flag, Presidentenspel, AU-game en Free-For-All. Het meest gespeelde paintballspel is Total Elimination. Bij Total Elimination wordt er gespeeld met twee groepen waarbij het de bedoeling is om elkaar uit te schakelen: ieder lid van de andere partij moet afgeschoten worden.

Bij Capture the Flag hebben beide kampen een vlag. Het is vervolgens de bedoeling om de vlag van de tegenpartij te veroveren. De winnaar is de partij die het eerst de vijandige vlag in zijn eigen kamp weet te brengen. Bij Central Flag is er maar één vlag in het spel. Deze vlag is in het midden van het speelveld verstopt. Net als bij Capture the Flag is de winnaar de partij die het eerst de vlag in zijn eigen kamp weet te brengen. Er zijn op het Sint Maarten verschillende prachtige locaties waar paintballen wordt aangeboden, zoals in de omgeving van Orient Beach en Simpson Bay. Om op het Bovenwindse Eiland te mogen paintballen, moet je wel minimaal een leeftijd van 12 jaar hebben.