header image
 

Parachutespringen

Het leeuwendeel van de mensen dat Sint Maarten bezoekt, komt er voor diens wonderschone stranden en kraakheldere Caribische Zee. De stranden van Sint Maarten zijn wereldberoemd: aan de ene kant telt het eiland stranden waar het kijken en bekeken worden is en aan de andere kant zijn er hele pittoreske stranden en lagunes waar je jezelf waant in een paradijselijke omgeving.

action-2647_1920

Natuurlijk is het fantastisch om op één van de stranden van Sint Maarten te gaan liggen, maar je kunt de stranden ook vanuit een heel ander oogpunt bekijken, namelijk vanuit de lucht. Op het Bovenwindse Eiland kun je namelijk aan boord stappen van een sportvliegtuigje om vervolgens een rondvlucht of een parachutesprong te maken. Op Sint Maarten kun je parachutespringen op het Franse deel van het eiland, in het plaatsje Grand Case ligt het vliegveldje Aerogare de l’Espérance. Aerogare de l’Espérance is geen internationale luchthaven. Alle mensen die het eiland (Sint Maarten en Saint Martin) bezoeken, komen aan via het Princess Juliana International Airport, op het Nederlandse deel van het Caribische eiland.

Als je een parachutesprong wilt gaan maken, stap je aan boord van een speciaal vliegtuigje. Nadat het vliegtuig is opgestegen, klimt het naar een hoogte van zo’n 3.000 meter. Deze klim neemt ongeveer 25 minuten in beslag. Op zo’n grote hoogte is het uitzicht uiteraard fenomenaal: je kunt precies de contouren van het eiland zien. Uiteraard zijn ook alle omliggende eilandjes zoals Saba en Sint Eustatius heel goed waar te nemen. Je kunt natuurlijk ook voor een zogenaamde tandemsprong kiezen. Gedurende een tandemsprong ben je veilig vastgehaakt aan een instructeur. Het grote voordeel van een tamdemsprong is uiteraard het feit dat je geen lessen hoeft te volgen, maar toch kunt genieten van een parachutesprong.