header image
 

Parasailing

Sint Maarten is het ware mekka (utopia) voor watersportliefhebbers. Je kunt onder het water sporten, je kunt op het water sporten, maar je kunt ook boven het water sporten op het Caribische eiland. In dat laatste geval zou je eens kunnen overwegen om te gaan parasailen op Sint Maarten. Een parasailer hijst zich in een harnas, dit harnas staat in verbinding middels lijnen met een parachute. Een krachtige speedboot doet de rest, die zorgt ervoor dat de combinatie wordt voortgetrokken.

vacation-1038113_1920

Sint Maarten is een ware hotspot voor parasailing, het is een activiteit die razend spannend én avontuurlijk is. Op het Bovenwindse Eiland zijn tegenwoordig talloze watersportbedrijven actief die het parasailen voor toeristen faciliteren. De speedboten waarmee gewerkt wordt, zijn speciaal geprepareerd. Zo hebben zij een speciaal achterdek. Dit achterdek is de plaats waar de parasailer wordt vastgegespt in een harnas dat verbonden is met een open zijnde parachute. De parasailer wordt opgehesen op het moment dat de speedboot gas geeft. Binnen no-time hangt de parasailer recht boven de azuurblauw gekleurde Caribische Zee tussen de wolken te vliegen, uiteraard een fenomenale ervaring.

Of de parasailer stijgt of daalt, hangt af van de snelheid van de speedboot. Des te harder de speedboot vaart, des te hoger de parasailer klimt. Des te zachter de speedboot vaart, des te verder de parasailer daalt. Als de parasail-sessie op het einde loopt, laat men de lier binnenhalen en landt de parasailer weer op het achterdek van de speedboot. Parasailers worden op Sint Maarten opgetrokken tot hoogtes tot 200 meter. Uiteraard heb je op zo’n hoogte een geweldig uitzicht. Maar met het parasailen kun je nog veel hoger klimmen, tot wel 400 meter!

Parasailen & skydiven

Parasailen is een leuke wateractiviteit. Hangend word je gelanceerd, gekoppeld aan een parachute. Het is een onvergetelijke ervaring. Ook kun je boven Sint Maarten paragliden en parachutespringen. Een van de mooiste plekken om te paragliden is vanaf de Pic Paradis. 

No. 1 SXM Watersports Center, Front Street 165, Philipsburg. Parasailen achter een Enma 990 boot, hangend in een gewatteerd harnas met een reddingsvest aan, vanaf 60,00 dollar.

Bikini Beach Watersport, Parc de la Baie Orientale biedt parasailen en een bananenboot, dagelijks van 09.00-17.00 uur.