header image
 

Sasa

Niet alleen de stranden van Sint Maarten zijn een lust voor het oog, ook de onderwaterwereld van het eiland is erg mooi. Deze onderwaterwereld nodigt uit om ontdekt te worden hetgeen middels verschillende manieren kan: zo kun je bijvoorbeeld gaan sportduiken of snorkelen. Als je wilt gaan sportduiken, komt daar uiteraard wel wat voor kijken. Als je daar geen ervaring mee hebt, kun je niet zomaar het kristalheldere water van Sint Maarten induiken. Het vereist namelijk eerst een zekere training en oefening. Als je deze trainingen en oefeningen niet volgt, kan het sportduiken een gevaarlijke onderneming worden. Hetgeen je uiteraard niet wilt.

fish-1817384_1920

Als je wilt gaan snorkelen, is deze barrière uiteraard veel lager. Iedereen kan een snorkelsetje huren of kopen en direct het water ingaan om te gaan snorkelen. Je kunt dan aan het wateroppervlakte blijven snorkelen en zo nu en dan ook een hoekduikje maken om de bodem van de oceaan beter te kunnen bekijken. Een oceaanbodem die in dit deel van de wereld toegedeeld is met prachtige koraalformaties. Toch zijn er ook nog mensen die het snorkelen niet helemaal vertrouwen, het toch een beetje eng vinden. Voor hen is er een mooie oplossing bedacht; het zogenaamde SASA. SASA staat voor Supplied Air Snorkeling for Adults. SASA is feitelijk een veilige en relaxte manier van snorkelen.

Het is de oplossing voor mensen die van snorkelen houden, maar zich toch niet helemaal op hun gemak voelen met alleen maar een snorkeltje. Bij SASA draagt de snorkelaar namelijk een mini-persluchtflesje mee op zijn of haar rug die een constante toevoer van lucht garandeert, hetgeen natuurlijk een superveilig gevoel geeft. Er zijn op Sint Maarten verschillende watersportondernemingen aanwezig die het SASA faciliteren. Op deze manier kan bijna iedereen kennis maken met de wonderbaarlijk mooie onderwaterwereld van het Bovenwindse Eiland.