header image
 

Sasy

Sint Maarten is wereldberoemd om diens oogverblindende stranden. Miljoenen mensen weten jaarlijks het Caribische eiland te vinden om er lekker te gaan relaxen op de witte, poederachtige zandstranden. Daarnaast heeft Sint Maarten ook een betoverde onderwaterwereld. Een onderwaterwereld die het domein is van prachtige koraalformaties en al het andere kleurrijke zeeleven dat daar omheen fladdert.

loggerhead-turtle-123402_1280

Er zijn verschillende manieren om van de onderwaterrijkdommen van Sint Maarten te genieten. Zo zou je bijvoorbeeld er kunnen gaan snorkelen of sportduiken. Om met de laatste optie te beginnen, als je geen duikbrevet hebt, kun je niet zomaar gaan duiken. Dan moet je eerst een duikcursus volgen. Uiteraard kost dat geld én tijd. Voor veel mensen valt deze mogelijkheid dus af. Snorkelen daarentegen kan iedereen: je huurt of koopt een snorkelsetje en hoppa, je duikt het water in. Laat onverlet dat er toch ook mensen zijn die het snorkelen nog te spannend en eng vinden en niet helmaal met een gerust hart het water betreden. Dit is met name het geval bij sommige kinderen.

Gelukkig is daar een fraaie oplossing voor gevonden: SASY. SASY staat voor Supplied Air Snorkeling for Youth. Het is een veilige manier van snorkelen voor kinderen vanaf een leeftijd van 5 jaar. Kinderen kunnen in paniek raken als er water in hun snorkel terecht komt, bij SASY is deze optie uitgesloten. Bij SASY draagt het snorkelaartje namelijk een mini-persluchtflesje mee op zijn of haar rug die een constante toevoer van lucht garandeert, hetgeen natuurlijk een superveilig gevoel geeft voor het kind. Sint Maarten kent verschillende watersportondernemingen die SASY aanbieden. Op deze manier kunnen zelfs jonge kinderen genieten van de prachtige onderwaterwereld van The Twin Island.