header image
 

Snorkelen

Sint Maarten is niet alleen een aantrekkelijke bestemming voor een strandvakantie, het is ook een toplocatie om te gaan snorkelen. Met een gemiddelde watertemperatuur van 28 graden Celsius is het natuurlijk een feest om in de Caribische Zee te dobberen die Sint Maarten omspoelt. Maar dat is nog niet alles, het zicht onder het water is ook grandioos. Als je je hoofd onder water steekt, kun je tot 37 meter ver kijken. Ongeëvenaard natuurlijk.

barracuda-779382_1280

Sint Maarten beschikt over verschillende niet-aangetaste koraalriffen. Deze riffen vormen de leefomgeving voor tal van onderwaterwezens zoals zeeschildpadden, haaien, pijlstaartroggen, koraalvissen, et cetera. Voor sportduikers is het eiland ook een waar mekka (eldorado, utopia). Dat bewijst wel het aantal officiële duikplekken dat Sint Maarten rijk is: maar liefst 28 stuks!

Het klimaat van Sint Maarten zou je kunnen omschrijven als een moessonklimaat. Met andere woorden; er heersen droge en natte periodes. De maanden mei tot en met november vallen onder de natte periode. Tijdens de natte periode wordt het eiland zo nu en dan kortdurende gedoucht met hevige regenval. De regen heeft wel invloed op het zicht onder water, dit zicht wordt namelijk iets minder. Deze terugval in zicht is echter minimaal, het hele jaar kan er derhalve op Sint Maarten meer dan prima gesnorkeld worden.

Het is ook zeer aantrekkelijk om gedurende de nacht te gaan snorkelen op Sint Maarten, er zijn dan andere onderwaterwezens actief; dieren die de nacht hebben afgewacht om op jacht te gaan. Het grote voordeel van snorkelen boven het sportduiken is uiteraard dat je daar geen brevet voor nodig hebt. Iedereen kan zo het water induiken om te gaan snorkelen en op deze manier te genieten van de prachtige onderwaterwereld.