header image
 

Snuba

Als je op Sint Maarten op vakantie bent en je staat op het strand naar de hypnotiserende zee te kijken, wil je maar één ding: erin springen! Gelukkig kun je op verschillende manieren genieten van het heerlijke zeewater dat het Bovenwindse Eiland omspoelt: zwemmen, snorkelen, sportduiken of snuba. Een combinatie tussen snorkelen (snorkeling) en duiken (scuba) wordt snuba genoemd. Als je goed naar het woord snuba kijkt, zie je dat het woord hieruit is opgebouwd: sn-orkeling en sc-uba.

diving-1707741_1280

Als een snubaduiker onder water verdwijnt, staat hij of zij met een 6 meter lange luchtslag rechtstreeks in verbinding met een duikfles die aan het wateroppervlakte meedrijft. Het vereist bovendien geen duikervaring om aan snuba te kunnen deelnemen. De weersomstandigheden moeten echter niet te extreem zijn om aan deze sport deel te kunnen nemen. Liefst vlak water! Als je eenmaal onder water bent, is dat natuurlijk een geweldige ervaring. Je voelt je één met de natuur, je zweeft tussen de vissen en de andere zeewezens. Vissen die bovendien de mooiste kleuren bezitten, het is net alsof je in een grandioos aquarium aan het ronddobberen bent. Op Sint Maarten zijn op sommige plekken nog onaangetaste koraalriffen te vinden, koraal dat uit de mooiste vormen en kleuren bestaat.

De voordelen van snuba boven het sportduiken zijn duidelijk: je hoeft geen zware apparatuur op je rug mee te torsen om toch lang onder water te kunnen blijven om al je aandacht te kunnen besteden aan de indrukwekkende onderwaterwereld van het eiland. Op Sint Maarten zijn verschillende snuba-aanbieders en kun je dus kennismaken met deze unieke manier van onderwatervertoeven.