header image
 

Sportklimmen

Sint Maarten is qua grootte ongeveer de helft van het Nederlandse Waddeneiland Texel. Maar als je op Sint Maarten bent, lijkt het veel groter. Dit heeft te maken met het feit dan het eiland zeer heuvelachtig is en bovendien een vulkanisch landschap kent. De heuvels die op Sint Maarten te vinden zijn, zijn ontstaan door twee oorzaken: grote vulkanische activiteit en constante aardverschuivingen. Op het Franse deel van het eiland zijn de hoogste heuvels te vinden.

climbing-1761386_1280

Het hoogste punt van het eiland wordt gevormd door Pic Paradis. Deze heuvel toornt 424 meter boven het landschap van Sint Maarten uit. Het is overigens wel de vraag wanneer een heuvel een berg wordt. Wellicht kun je bij een hoogte van 242 meter zo langerzamerhand wel van een berg spreken. Het hoeft natuurlijk verder geen betoog dat het uitzicht op Pic Paradis fenomenaal is. Mensen die verslaafd zijn aan adrenaline komen op Pic Paradis prima aan hun trekken. Je kunt namelijk op het hoogste punt van Sint Maarten deelnemen aan de zogenaamde Fly Zone Extreme. Met een bus word je dan naar het hoogste punt gebracht, waarna het grote feest kan beginnen. Je raast dan namelijk via een zogenaamde zipline rakelings over de boomtoppen weer naar het punt waar je bent begonnen.

Maar het kan nog veel leuker. Je kunt in het gebied ook fantastisch gaan sportklimmen. In de bergen van Sint Maarten zijn verschillende rotsformaties aanwezig die zich prima lenen voor de bergsport. Als je gaat sportklimmen op Sint Maarten, moet je ervoor waken dat je niet gaat klimmen op het heetst van de dag. Als je in het bezit bent van eigen klimmateriaal kun je zelfstandig aan het werk op de klimwanden van de rotsformaties van Sint Maarten. Het is echter niet verstandig om solo te gaan bergbeklimmen op het Caribische eiland. Als je een beginnend sportklimmer bent, kun je het beste een ervaren instructeur meenemen als je de bergen intrekt. Zij zijn in het bezit van de noodzakelijke touwen, gordels, slinges, carabiners en achten die nodig zijn om te kunnen sportklimmen op het Sint Maarten.