header image
 

Squashen

Heel veel mensen gaan regelmatig squashen. Het is een sport voor jong en oud. Het is bovendien een sport die heel goed is voor je conditie. Als je namelijk op een squashbaan aan het spelen bent, maak je telkens korte interval sprintjes hetgeen zeer vermoeiend is. Mensen die frequent aan het squashen zijn, werken niet alleen aan hun conditie, het is ook heel goed voor de ontwikkeling van je hand-oog-coördinatie. 

squash-793063_1920

Grote sport

Squash is tegenwoordig een hele grote sport. Met EK’s en WK’s die live op de televisie worden uitgezonden. In sommige landen is squash immens populair en wordt het door heel veel mensen beoefend. Dan moet je denken aan landen als Engeland, Australië, Frankrijk en Indonesië. In deze landen zijn er spelers die ervan kunnen leven. Maar ook in Nederland wordt het squashen steeds populairder. Op steeds meer plaatsen in ons land worden nieuwe squashbanen aangelegd en kan er heerlijk worden gesquasht.

Squashen op Sint Maarten

Als je op vakantie gaat, hoef je het squashen helemaal niet te missen. Overal in de wereld wordt gesquasht. Dus óók op Sint Maarten. Op The Friendly Island bevinden zich talloze fitness- en healhclubs waar je heerlijk kunt squashen. Ook zijn er op Sint Maarten verschillende hotels & resorts die squash-faciliteiten hebben en waar je jezelf dus goed in het zweet kunt jagen. Dat is natuurlijk een prettige gedachten, want je loopt de kans om op The Twin Island net effe iets te veel te eten en drinken. En dan is het natuurlijk wel prettig om wat calorieën te verbranden! Als je wil gaan squashen op Sint Maarten, kun je bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan de Bel Air Sportschool; zij zijn in het bezit van verschillende squashbanen.

Badmintonnen

Naast squashen is het ook heel leuk om te gaan badmintonnen op Sint Maarten. Dat is mogelijk bij de Orion Badminton Club. Zij oefenen/trainen/spelen iedere maandag en woensdag in de Sint Maarten Academy Gym Hall van 19:00 tot 21:00 uur. 

Jiu Jitsu

Als je zelfverdedigingstrainingen wil volgen, voor zowel kinderen als volwassenen, kun je je wenden tot Renzo Gracie. Zij organisen Jiu Jitsu-lessen. 

Basketbal

Liefhebbers van basketbal komen op Sint Maarten helemaal aan hun trekken. Dat is mogelijk bij de Lightning Lake Ballpark. Zij trainen/spelen iedere donderdag en vrijdag in het Jose Lake Ballpark van 18:00 tot 20:00 uur.