header image
 

Tennissen

Heel veel toeristen die een bezoekje brengen aan Sint Maarten, willen gedurende hun verblijf op het eiland gaan tennissen. Uiteraard is dat mogelijk. Op The Friendly Island barst het van de hotels & resorts. Alle deze hotels & resorts zijn in het bezit van tennisbanen waar de hotelgasten gratis en voor niets tegen een balletje mogen meppen. Naast de tennisbanen die tot de hotels & resorts behoren, bevinden zich overal op het eiland tennisbanen waar je kunt gaan spelen.

tennis-1515973_1280

Het is altijd leuk om jezelf te verbeteren in het tennisspel. Dat kan natuurlijk; dan moet je tennisles nemen. Het is ook mogelijk om op Sint Maarten te leren tennissen of om het tennisnivo te verbeteren. Het is uiteraard fantastisch om in de stralende zon onderwijs te krijgen in het tennis. Maar die stralende zon heeft ook een schaduwkant. Letterlijk en figuurlijk. Want als je aan het tennissen bent in de volle zon moet je wel de nodige voorzorgsmaatregelen nemen.

Op de eerste plaats het moment in de dag dat je de tennisbaan opgaat. Je moet niet gaan tennissen op het heetste moment van de dag; rond het middaguur dus. Je kunt het beste gaan tennissen in de ochtend of in de late namiddag. Dat zijn tijdstippen dat het niet meer zo heet is. Op de tweede plaats moet je ervoor zorgen dat de onbedekte lichaamsdelen goed zijn ingesmeerd met een hoge beschermingsfactor. Teveel zon op de huid is namelijk niet gezond. Op de derde plaats moet je voldoende drinken. Je verliest namelijk veel vocht als je aan het sporten bent in een warme omgeving.