header image
 

Tennissen

Heel veel toeristen die een bezoekje brengen aan Sint Maarten, willen gedurende hun verblijf op het eiland gaan tennissen. Uiteraard is dat mogelijk. Op The Friendly Island barst het van de hotels & resorts. Alle deze hotels & resorts zijn in het bezit van tennisbanen waar de hotelgasten gratis en voor niets tegen een balletje mogen meppen. Naast de tennisbanen die tot de hotels & resorts behoren, bevinden zich overal op het eiland tennisbanen waar je kunt gaan spelen.

tennis-1515973_1280

Het is altijd leuk om jezelf te verbeteren in het tennisspel. Dat kan natuurlijk; dan moet je tennisles nemen. Het is ook mogelijk om op Sint Maarten te leren tennissen of om het tennisnivo te verbeteren. Het is uiteraard fantastisch om in de stralende zon onderwijs te krijgen in het tennis. Maar die stralende zon heeft ook een schaduwkant. Letterlijk en figuurlijk. Want als je aan het tennissen bent in de volle zon moet je wel de nodige voorzorgsmaatregelen nemen.

Op de eerste plaats het moment in de dag dat je de tennisbaan opgaat. Je moet niet gaan tennissen op het heetste moment van de dag; rond het middaguur dus. Je kunt het beste gaan tennissen in de ochtend of in de late namiddag. Dat zijn tijdstippen dat het niet meer zo heet is. Op de tweede plaats moet je ervoor zorgen dat de onbedekte lichaamsdelen goed zijn ingesmeerd met een hoge beschermingsfactor. Teveel zon op de huid is namelijk niet gezond. Op de derde plaats moet je voldoende drinken. Je verliest namelijk veel vocht als je aan het sporten bent in een warme omgeving.

Mensen die op Sint Maarten willen tennissen, kunnen kiezen uit veel mogelijkheden. Het leeuwendeel van de hotels & resort beschikt over tennisbanen; hardcourttennisbanen. Bovendien zijn er voortreffelijke tennisleraren op The Friendly Island aanwezig. Het is mogelijk om een tennisbaan af te huren; hierbij varieert de prijs van tennisclub tot tennisclub. Er is ook variatie in prijs die je aan een tennistrainer moet betalen. Aan de Franse kant van Sint Maarten bevindt zich de American Tennis Academy, aan de Nederlandse kant de Sint Maarten Tennis Club (SMTC). 

De twee tennisbanen van de SMTC bevinden zich tussen het ziekenhuis St Maarten Medical Center (SMMC) en de sportvelden. De tennisbanen zijn eigendom van de overheid van Sint Maarten, maar worden onderhouden via de contributie van de leden van de tennisclub. De banen van de tennisclub liggen er bijzonder goed bij. De SMTC is in het bezit van een kantine (de bar opent vanaf 15.00 uur en wordt uitgebaat; de prijzen van consumpties zijn zeer schappelijk) en kleedruimte. Met enige regelmaat wordt er op de zondagochtend een gezelligheidstoernooi georganiseerd. Doorgaans wordt dit mini-toernooitje afgesloten met een gezamenlijke lunch. Er zijn drie verschillende lidmaatschappen: per maand, per half jaar of per jaar.  Zo’n lidmaatschap kan ook in familieverband met als aantekening dat er voor gezinnen met kinderen speciale tarieven gelden. Overigens zijn de prijzen voor een lidmaatschap van de SMTC zeer schappelijk. Bij de SMTC is het ook mogelijk om tennistrainingen te volgen; dat kan individueel of in groepsverband.