header image
 

Varen met bananenboot

Er zijn maar weinig eilanden in de wereld waar zoveel verschillende watersportmogelijkheden zijn dan op Sint Maarten. Tientallen manieren van waterplezier zijn op het eiland uit te oefenen. Dat varieert van sportduiken, windsurfen tot varen met een bananenboot.

speed-boat-320088_1920

Tijdens een bananenboottocht worden de deelnemers getest tot het uiterste. Een banaanvormige plastic boot wordt namelijk achter een snelle speedboot gekoppeld. Vervolgens gaan er een aantal mensen op de bananenboot zitten en geeft de speedboot gas. De bananenboot wordt dan met hoge snelheid over de Caribische Zee getrokken waarbij het zaak is dat iedereen op de boot blijft zitten. Feitelijk is het een soort rodeo op het water. Als je onverhoopt in het water terecht komt, wordt er uiteraard gestopt en krijg je de gelegenheid om weer op de bananenboot te klimmen. Iedereen die met de bananenboot mee wil, is wel verplicht een zwemvest aan te doen, voor de veiligheid. Het is natuurlijk helemaal niet erg om af en toe in het water te vallen. Het water rondom Sint Maarten is namelijk heerlijk warm en bovendien kristalhelder!

Natuurlijk scheurt de bananenboot niet constant met hoge snelheid over het water heen waarmee Sint Maarten wordt omspoeld. Er zitten ook stukken bij waarbij hij rustig door het water glijdt. Op deze momenten waait de wind op een aangename manier door je haren heen en word je huidje lekker gebruind. Bovendien heb je dan even de tijd om te kunnen genieten van de kustlijn van Sint Maarten. Een kustlijn waar op sommige plekken enorme dure villa’s zijn opgetrokken. Op Sint Maarten zijn talloze aanbieders van bananenboomtripjes gevestigd.