header image
 

Varen met cruisebootje

Het is uiteraard heel erg aantrekkelijk om op dagen dat de zon uitbundig schijnt op Sint Maarten met een cruisebootje het water op te gaan om te genieten van de Caribische Zee en het uitzicht dat je dan hebt op de kustlijn van het eiland.

boat-175137_1920

Op Sint Maarten zijn er veel verschillende cruises waar je aan kunt deelnemen zoals lunch,- brunch,- diner,- snorkel,- duik,- sunset,- moonlight- of partycruises! De vaartuigen waarmee de cruises worden aangeboden zijn ook heel verschillend. Dat varieert van klassieke boten tot aan supersnelle catamarans. Catamarans die voorzien zijn van alle denkbare luxe en comfort.

Er varen op Sint Maarten catamarans rond die meer dan honderd passagiers mee aan boord kunnen nemen. En denk dan maar niet dat je dan als sardientjes zit opgesloten, geen sprake van. Op deze hypermoderne schepen is meer dan genoeg ruimte, je vindt elkaar aan boord niet meer terug. De kapiteins van deze catamarans weten ook de hotspots qua snorkelen te vinden. Dat is mooi, want dan kunnen de passagiers de onderwaterwereld van Sint Maarten gaan ontdekken.

En die onderwaterwereld is bijzonder aantrekkelijk. Sint Maarten heeft nog ongeschonden koraalriffen. Koraalriffen die het thuis vormen voor talloze kleurrijke tropische vissen en andere wezens. Het is erg leuk om daartussen te zwemmen.

Sint Maarten heeft verschillende jachthavens. Jachthavens die tjokvol liggen met prachtige (zeil)jachten en catamarans. Daarnaast heeft het Bovenwindse Eiland een enorme cruisehaven. Een cruisehaven waar gedurende het cruiseseizoen iedere dag verschillende cruiseschepen aanmeren. Sint Maarten is niet voor niets één van de populairste cruisebestemmingen binnen de Caribische archipel.