header image
 

Varen met duikboot

Ondanks het feit dat de Caribische Zee die Sint Maarten omspoelt, uitnodigt om in te gaan zwemmen, snorkelen of sportduiken, zijn er toch veel mensen die het liefst hun voetjes droog houden. Dat is wel een beetje jammer. Want onder de waterspiegel van Sint Maarten openbaart zich een wonderbaarlijke wereld. Een wereld die het domein is van de meest kleurrijke vissen, mooi gevormde koraalformaties en wrakken van schepen en vliegtuigen.

u-boat-187293_1920

Je zou denken dat deze wonderschone wereld alleen maar is weggelegd voor mensen die kunnen snorkelen en duiken, maar gelukkig is dat niet waar. Op Sint Maarten is het namelijk mogelijk om mee te varen met een speciaal geprepareerde duikboot. Een duikboot die luistert naar de naam Atlantis Submarine. Iedereen die een vaart maakt met de Atlantis Submarine voelt zich als een echte Jules Verne. Een Jule Verne die wie kennen van het beroemde boek ‘20.000 mijlen onder de zee’. Vanzelfsprekend duikt de duikboot op Sint Maarten niet zo diep. De Atlantis Submarine brengt je op The Friendly Island tot een diepte van ongeveer 50 meter.

Eenmaal onder water met de Atlantis Submarine is het echt genieten. Voor de ramen van de duikboot zullen zich van allerlei exotische vissen gaan melden en nieuwsgierig naar binnen kijken. Dit tot grote hilariteit van de opvarenden. Vanuit de duikboot heb je uiteraard een geweldig en overweldigend uitzicht. Het water van Sint Maarten is namelijk kraakhelder, op sommige plekken heb je een onderwaterzicht van bijna 40 meter. Er bestaat ook een grote kans dat je sportduikers, dolfijnen en zelfs haaien aan het venster voorbij ziet zwemmen!