header image
 

Varen met glasbodemboot

Sint Maarten is een prachtig eiland. Uiteraard wereldberoemd om diens schitterende stranden. Stranden die een hagelwitte kleur hebben en een poederachtige structuur bezitten. Het is natuurlijk een feest om daar je huid op te mogen bruinen. Maar naast stranden heeft Sint Maarten nog veel meer te bieden: groene heuvels, azuurblauwe lagunes en betoverende baaien. En als klap op de vuurpijl is daar dan nog overweldigende Caribische Zee waarmee het eiland omspoeld wordt.

cyprus-1226082_1920

Een zee die onder diens waterspiegel een heel andere wereld herbergt. Een maritieme omgeving waar koraalriffen, exotische vissen en andere zeebewoners de dienst uitmaken. Een wereld die voor mensen niet te betreden valt zonder voorzorgsmaatregelen, wij bezitten immers geen kieuwen. Bewonderaars moeten derhalve een snorkelsetje aanschaffen of zichzelf in een duikerspakje hijsen om er te kunnen rondsnuffelen.

Maar er zijn natuurlijk ook mensen die geen zin hebben om het water in te gaan om te gaan snorkelen of duiken. Dat kan verschillende redenen hebben: sommige mensen hebben angst onder water, anderen hebben fysieke beperkingen waardoor ze niet het water in kunnen, et cetera. Het is natuurlijk jammer dat deze mensen geen kennis kunnen maken met de wonderbaarlijke onderwaterwereld van Sint Maarten. Maar daar is gelukkig een oplossing voor: de glasbodemboot. Een glasbodemboot heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een bodem die uit glas bestaat. Met andere woorden, je blijft fijn aan boord van de boot, onderwijl je door de bodem zicht hebt op de wonderschone onderwaterwereld van Sint Maarten. Ondertussen kun je van de zon genieten op het dek, hoe mooi wil je het hebben! Op Sint Maarten kun je op verschillende plekken aan boord stappen van een glasbodemboot.