header image
 

Varen met speedboot

Als je vroeger naar de Amerikaanse tv-serie Miami Vice hebt gekeken, kun je vast het intro-filmpje van iedere episode nog wel herinneren. Daar zat een fragment in, waar je zag dat ze met powerboaten voor de kust van Miami Beach door het water aan het racen waren! Jaloersmakend.

powerboat-1653985_1920

Mensen zijn nu eenmaal gefascineerd door snelheid. Of dat nu met auto’s, motoren, vliegtuigen, of … boten is. Als je aan een kind op een waterrijk vakantieadres vraagt wat hij het liefst zou willen gaan doen, is de kans groot dat hij een tochtje wilt gaan maken met een snelle boot, een speedboot dus.

Uiteraard bestaat deze mogelijkheid ook op Sint Maarten. Op de Caribische Zee die Sint Maarten omspoelt, barst het van de speedboten. De één nog groter, krachtiger en mooier dan de ander.

Als je op Sint Maarten bent, kun je kiezen uit twee opties: óf je huurt een speedboot en je gaat zelf varen óf je stapt aan boord van een speedboot en je laat je varen. Als je zelf met een speedboot gaat varen, is het uiteraard wel vereist om een geldig vaarbewijs te hebben. Logisch natuurlijk, want de speedboot mag geen gevaar vormen voor de overige watergebruikers.

Varen met een speedboot geeft een enorme kick. Dan weer vol gas en dan weer een stukje rustig aan. Op hete dagen is het ook lekker verkoelend; de wind wappert door je haren onderwijl je huidje wordt gebruind. Het is ook zeer de moeite waard om het Bovenwindse Eiland van de waterkant eens goed onder de loep te nemen.

Op Sint Maarten zijn veel watersportbedrijven waar je een speedboot kunt huren of waar je kunt deelnemen aan een speedboottour, zowel aan de Nederlandse als aan de Franse kant van het eiland.