header image
 

Varen met tube

De wereld kent maar weinig eilanden waar er zoveel verschillende watersportmogelijkheden zijn als op het Bovenwindse Eiland Sint Maarten. De lijst van watersporten is er schier oneindig. Dat kunnen hele technische watersporten zijn zoals golfsurfen, kitesurfen en windsurfen, maar ook watersporten die voor iedereen toegankelijk zijn en waarbij het puur om de fun gaat. Varen met een tube is een voorbeeld van die laatste optie!

banana-boat-684847_1280

Gedurende een tube-tocht is het lachen, gieren en brullen. Achter een snelle boot wordt een meterslange, worstvormig boot gehaakt. Nadat een aantal mensen op de tube is gaan zitten, geeft de boot vol gas en moet iedereen een dringend beroep doen op zijn evenwichtsorgaan om er niet vanaf te tuimelen. Zeker als de tube met grote vaart door een bocht wordt getrokken, moet eenieder goed zijn best doen om niet gelanceerd te worden. Op de kieper beschouwd ben je feitelijk met een soort van rodeo bezig. Erg leuk!

Wie toch in het water belandt, wordt er weer netjes uitgetakeld en weer op de tube geplaatst, waarna de tocht weer verder gaat. Uiteraard is het helemaal geen straf om zo af en toe in het zeewater te belanden. De watertemperatuur van de Caribische Zee is namelijk heerlijk warm. Daarnaast is het water kraakhelder, onder het wateroppervlakte is het zicht bijna veertig meter …

Uiteraard is de snelheid van de tube niet constant sky-high. Er zitten ook stukken tour bij de waar er minder hard wordt gevaren. Gedurende deze momenten kan er heerlijk genoten worden van het uitzicht dat je vanaf het water op de kant van Sint Maarten hebt. Het aantal aanbieders van tube-ritjes op Sint Maarten is heel groot, vanaf vrijwel ieder strand worden tube-ritten aangeboden!