header image
 

Varen met semi-duikboot

Hagelwitte stranden die een poederachtige structuur bezitten! Dát is voor het leeuwendeel van de mensen dé reden om naar Sint Maarten te togen. En geef ze eens ongelijk, de stranden van The Friendly Island zijn van wereldklasse. Maar Sint Maarten heeft haar bezoekers nog veel meer te bieden. Betoverde baaien, hypnotiserende lagunes en groene heuvels bijvoorbeeld. En dan is daar natuurlijk nog een andere attractie van wereldformaat: de indrukwekkende Caribische Zee! Een zee die zo blauw en onvervuild is, dat je het bijna niet kunt geloven.

glass-bottom-boat-1571060_1920

Mensen hebben longen en geen kieuwen. Dat is op zich wel een beetje jammer. Dat maakt namelijk de verkenning van de onderwaterwereld onmogelijk, mits je niet een persluchtflesje op de rug bindt. Sportduikers hebben de mogelijkheid om de onderwaterbewoners recht in de ogen te kijken en rond te dwarrelen door de koraalriffen. Een voorrecht.

Helaas is niet iedereen in staat te gaan sportduiken om op die manier kennis te maken met de verbluffend mooie onderwaterwereld van het Bovenwindse Eiland. Sommige mensen zijn daar fysiek niet toe in staat of hebben gewoon angst om hun hoofd onder water te steken.

Voor hen is er gelukkig wel een mogelijkheid om op het droge te blijven en toch kennis te kunnen maken met de fantastische onderwaterwereld van Sint Maarten: de semi-duikboot. Op Sint Maarten kun je aan boord stappen van de zogenaamde Seaworld Explorer Semi-Submarine. De onderkant van het schip heeft tot een diepte van anderhalve meter een glazen wand. In deze ruimte kun je verblijven als de Seaworld Explorer Semi-Submarine gaat varen.

Als je in de Seaworld Explorer Semi-Submarine zit lijkt het net alsof je in een groot aquarium bent. Prachtig gekleurde tropische vissen zwemmen aan het venster voorbij. Het is een geweldige ervaring!