header image
 

Vliegeren

Iedereen is ermee opgevoed: vliegeren! De meeste kinderen kopen hun eerste vlieger in de winkel, maar er zijn ook kids die de vliegers zelf in elkaar knutselen. Dan is de kick natuurlijk gigantisch als dat vliegertje daadwerkelijk het luchtruim kiest. Dan kan het genieten pas echt gaan beginnen!

kite-1754071_1920

Het is uiteraard fantastisch om op de stranden van Sint Maarten te gaan vliegeren. Alles is daar aanwezig om heerlijk te kunnen vliegeren: ruimte en wind. Op The Friendly Island zijn verschillende stranden aanwezig waar meer dan voldoende ruimte is. Daar kun je prima uit de voeten met een vlieger. Uiteraard moet je niet gaan vliegeren op de stranden van Sint Maarten waar het heel druk is. Want dan kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Het behoeft nauwelijks betoog dat je natuurlijk geen vlieger op je kop moet krijgen!

En dan nog de wind. Op Sint Maarten staat immer de noordoostpassaatwind. Deze wind zorgt in de eerste plaats voor een heerlijke verkoeling. Want op het eiland straalt iedere dag de zon. Dat is natuurlijk heerlijk zo’n zon, maar door de verkoelende wind is het ook goed uit te houden in deze tropenzon. Maar de genoemde noordoostpassaatwind maakt het dus ook mogelijk dat er op vrijwel iedere dag van het jaar gevliegerd kan worden: er staat immers immer voldoende wind.

Vliegeren kan op twee manieren: gewoon vliegeren of stuntvliegeren. Gewoon vliegeren verloopt via één lijn; waarbij de besturing heel eenvoudig verloopt. Bij het stuntvliegeren wordt er gebruikgemaakt van twee lijnen. Op deze manier is het mogelijk om met de vlieger van allerlei stunts en capriolen uit te halen.