header image
 

Wandelen

Wandelliefhebbers kunnen met een gerust hart naar Sint Maarten togen. Uiteraard kun je er een strandwandeling maken, het Caribische eiland is namelijk gezegend met maar liefst zevenendertig parelwitte stranden. Ieder strand van Sint Maarten heeft zijn eigen karakter en uitstraling; het is derhalve één groot feest om ze allemaal te gaan ontdekken. De totale kustlengte van Sint Maarten bedraagt overigens meer dan zeventig kilometer. Naast de stranden zijn er nog veel meer gebieden op Sint Maarten waar je heerlijke wandeltochten kunt maken.

california-1751455_1280

Uiteraard bestaat Sint Maarten uit twee delen: een Nederlands en Frans deel. Het Nederlandse deel is super-toeristisch. Hier bevinden zich de luxe hotels & resorts én rinkelen de casino’s. Helaas is dit voor een groot deel ten koste gegaan van de natuur. Gelukkig wordt de natuur die er nog wel is op het Nederlandse deel van Sint Maarten tegenwoordig goed beschermd.

Het Franse deel van Sint Maarten is qua natuur veel mooier. Dit is ook het deel van het eiland waar zich de hoogste heuvels van Sint Maarten bevinden. Hier kun je derhalve heerlijke wandelingen in de heuvels maken.

Als je gaat wandelen, is het wel van groot belang dat je voldoende vocht meeneemt, bijvoorkeur water. Op Sint Maarten schijnt namelijk vrijwel iedere dag de zon. Dat is natuurlijk aangenaam, maar de zon kan ook een vijand van het menselijk lichaam worden. Als je geen petje draagt en je drinkt te weinig, ligt een vervelende zonnestreek op de loer.

De zon op Sint Maarten is tussen 12.00 en 16.00 uur op z’n krachtigst. Als je dus wilt gaan wandelen, kun je dat het beste doen vóór 12.00 uur of ná 16.00 uur. Uiteraard is het ook van belang om je huid goed in te smeren met een hoge zonnebrandcrèmefactor.

De wandelroute die van Point Blanche naar Guana Bay loopt heeft een lengte van 2,4 kilometer.

Door de Saint Martin Trails Hiking Club worden iedere week wandelingen georganiseerd van enkele uren. De leden van de club zorgen ervoor dat er voldoende water wordt meegenomen voor onderweg. Bovendien zijn er lekkere broodjes aanwezig aan het einde van de wandeling. De Saint Martin Trails Hiking Club organiseert ook wandelingen op omringende eilanden.