header image
 

Waterfietsen

Op Sint Maarten zijn er verschillende manieren mogelijk om je op het water voort te bewegen. Zo kun je aan boord stappen van een zeilschip of speedboot, maar het kan ook anders, je kunt ook gaan windsurfen of kiten.

row-988067_1920

Eén van de meest sportieve manieren van watertransport is echter om te gaan waterfietsen. Als je gaat waterfietsen, leidt dat altijd tot veel hilariteit, het is immer big fun. Het mooie van waterfietsen is dat je feitelijk twee vliegen in één klap slaat: enerzijds is het zogezegd heel sportief en anderzijds ben je op het water en kun je de omgeving waarin je aan het waterfietsen bent goed op je laten inwerken.

Op Sint Maarten is die omgeving natuurlijk fenomenaal. De Caribische Zee is azuurblauw gekleurd en als klap op de vuurpijl kraakhelder; het onderwaterzicht op Sint Maarten is bijna veertig meter!

De Caribische Zee bestaat niet alleen maar uit water, er zit ook volop leven in. Als je aan het waterfietsen bent in de Caribische Zee die Sint Maarten omspoelt, bestaat er een grote kans dat je wordt geconfronteerd met dat leven zoals dolfijnen en zeeschildpadden.

Op Sint Maarten zijn namelijk op zee volop dolfijnen te spotten. Het is natuurlijk een geweldige ervaring om oog in oog te komen met deze tot verbeelding sprekende zeezoogdieren.

Maar ook zeeschildpadden laten een diepe indruk bij mensen achter. Zeeschildpadden leven al honderden miljoenen jaren op onze planeet. Het zijn echte prehistorische dieren, dieren die er ook al waren in de tijd dat de dinosauriërs op de aarde nog de dienst uitmaakten. Zeeschildpadden leggen bovendien op verschillende stranden van The Friendly Island hun eitjes.